Land Rover Discovery Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
284 resultaten

Tweedehands Land Rover Discovery

De Land Rover Discovery is een geliefd model van de Britse autofabrikant. Niet voor niets zijn er inmiddels al vier verschillende generaties van op de markt gezet. De tweedehands Land Rover Discovery wordt vaker vergeleken met de gebruikte Land Rover Defender, maar de Discovery is aanzienlijk rijker uitgerust en geeft een hogere mate van luxe. Toch is de tweedehands Land Rover Discovery weer voordeliger, zowel nieuw als tweedehands, als de gebruikte Land Rover Range Rover. De Land Rover Discovery wordt nog steeds gemaakt.

De eerste generatie

De allereerste Land Rover Discovery kwam uit in het jaar 1989 en deze eerste generatie bleef tot 1998 in productie. Wel kreeg het model tussentijds een update. Als je via GasPedaal.nl zoekt naar een tweedehands Land Rover Discovery van vóór het jaar 1994, dan vind je modellen die zijn uitgerust met een 3,5 liter V8 motor of met een 2.5 liter TDI motor. In 1994 vond er een metamorfose plaats, waarbij de 2,5 liter dieselmotor werd vervangen door een betere dieselversie. De benzinemotor werd vervangen door een heel ander exemplaar, namelijk de 3.9L V8 motor die afkomstig was van Rover. Ook de verlichtingsunits kregen een nieuwe look. In 1995 werden de eerste Land Rover Discovery modellen met airbags geleverd.

De tweede generatie

In 1998 werd de tweede generatie gepresenteerd. Er werd nog meer luxe in het interieur gebracht en aan de buitenkant straalde deze Land Rover Discovery meer status uit. Er werd meer laadruimte gerealiseerd door de achterkant te verlengen en alle bodypanelen kregen een nieuwe uitstraling. Vanaf 2001 werd de tweede generatie Land Rover Discovery voorzien van een Rover 2.5L vijfcilinder Td5 dieselmotor. Daarnaast zijn er uit de tweede generatie ook Land Rover Discovery occasions te vinden met een benzinemotor, namelijk de 4.0 V8 motor.

Laatste generaties

In 2004 werd de derde generatie van de Land Rover Discovery gepresenteerd door Ford. We hebben het dan over de tweedehands Land Rover Discovery 3. Dit model heeft geen enkel onderdeel gemeen met de eerste twee generaties en kan dan ook eigenlijk goed worden gezien als een volledig nieuw model in plaats van een derde generatie van de Land Rover Discovery. Deze derde generatie werd voorzien van motoren die ook te vinden zijn in tweedehands Jaguar modellen. Dit merk leverde de motoren aan Land Rover. In 2008 onderging het model wederom een facelift. Zo werden de bumpers uitgevoerd in de kleur van de carrosserie, werd er een nieuw houtsoort beschikbaar gesteld, werd er een Bluetooth systeem aan de uitrusting toegevoegd en werd de Land Rover Discovery van nieuwe velgen voorzien.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.