Kia Optima Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
154 resultaten

Tweedehands Kia Optima

De Kia Optima kwam in 2011 naar de Europese markt en doet het hier zeker niet slecht. Als je interesse hebt in een Kia Optima occasion, dan kan je bij GasPedaal.nl meerdere modellen vinden. Er zijn niet alleen Kia Optima occasions vanaf 2011, maar ook van daarvoor. Het is namelijk zo dat de Kia Optima al eerder werd verkocht, maar dan onder een andere naam. We hebben het dan over de tweedehands Kia Magentis, die dus eigenlijk gelijk is aan de Kia Optima. Kia is een merk uit Zuid-Korea, dat in het verleden veel samenwerkte met de officiële partners Mazda en Ford. Vervolgens fuseerde Kia met een concurrerend merk, Hyundai. Kia kreeg hierdoor de mogelijkheid om een model van Hyundai uit te brengen onder de naam Kia. De Kia Optima komt dan ook voort uit de Hyundai Sonata. Als je de tweedehands Kia Optima naast de tweedehands Hyundai Sonata zet, dan is dit ook erg duidelijk te zien.

Een eigen sedan serie

Kia wilde een eigen sedan serie realiseren, vooral omdat sedans in Europa erg populair waren. Daarnaast wilde het merk een volledig eigen auto op de markt zetten, en dit werd de Kia Optima. De eerste werd gepresenteerd in 2001, maar de Kia Optima werd in Europa niet direct met deze naam verkocht. In Europa verscheen deze als de Kia Magentis. Pas in 2010 werd ervoor gekozen om de toch al gelijke modellen ook gewoon een gelijke naam te geven. Hierdoor verdween de naam Kia Magentis en verscheen ook in Europa de Kia Optima. De eerste werd in 2011 op de Europese markt gezet.

Sportief en dynamisch

Kia had grote dromen als merk zijnde en wilde deze dan ook nastreven. Zij wilden een volledig eigen imago en zorgden er dan ook voor dat de Kia Optima zeer sportief en dynamisch was in het design, zodat deze het goed zou doen op de markt en Kia direct de naam zou krijgen die het wilde hebben. In het design is dan ook niet alleen duidelijk de sedan te zien, maar er zijn ook details van een coupé te zien. Hier is bewust voor gekozen. De tweedehands Hyundai Sonata en de gebruikte Kia Optima gebruiken nog steeds hetzelfde platform.

Verschillende motoren

Er zijn Kia Optima occasions met verschillende motoren. Het instapmodel heeft een 2,0 l motor met een vermogen van 165 pk. Daarnaast is er ook een uitvoering met een 2,4 l motor en een prestatievermogen van 180 pk. Van begin af aan wordt er ook gewerkt aan het realiseren van modellen met een turbomotor en aan het op de markt brengen van een hybride.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.