NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Kia Venga Occasions

281 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 31 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Kia Venga review

Kia Venga YN


De ruimte van een C-segmenter met de buitenmaten van een B-segmenter. Dat is de unique selling point waarmee Kia de YN-generatie van de Venga in 2009 op de markt zet. Het blijft bij deze ene generatie. Je zou hem als hatchback, maar ook zeker als mini-MPV kunnen bestempelen. Er zijn 1.4 en 1.6-liter motoren op benzine en diesel. Op benzine levert de 1.4 90 pk en de 1.6 126 pk. Laatstgenoemde is er (als enige) ook met automaat. De keuze is groter op diesel – terwijl je die nauwelijks terugziet op Gaspedaal.nl. Een 1.4 met 75 pk (vanaf 2012: 77 pk) of 90 pk en een 128 pk sterke 1.6 moeten veelrijders met een beperkt budget over de streep trekken. Na de facelift in 2015 blijven er alleen benzinemotoren leverbaar. In 2019 houdt Kia het met de YN Venga voor gezien.

+ Je krijgt veel ruimte en spullen voor een prikkie.
+ Het occasionaanbod is (vooralsnog) aardig ruim.
+ De standaarduitrusting is bij alle uitvoeringen dik in orde.

- Door de brede achterstijlen heeft hij flinke dode hoeken.
- In de bochten kan hij wat overhellen.
- Hij heeft niet de uitstraling (maar ook niet het prijskaartje) van een SUV.

Kia Venga review


Net als de CarensOptima en Rio doet de Kia Venga heel veel dingen heel erg goed en niets fout. Hij verkocht ook best redelijk, maar krijgt niet de waardering die hij verdient. En daarmee past hij perfect in het rijtje van Kia’s die niet onder de noemer crossover, SUV of supermini te scharen zijn. Als occasion maakt hem dat des te interessanter. Waarom? Lees deze review over de Kia Venga.

Rijgedrag Kia Venga


De Venga is een typische Kia, ook op asfalt. Dat betekent dat hij prima rijdt, maar niet meer dan dat. Hij helt wat over in de bochten en heeft niet veel gevoel in de besturing, maar is verder prima voor dagelijkse ritten. Let wel op de dode hoeken achter. Zoek je een sublieme praktische auto met kleine buitenmaten? Dan vergeef je hem zijn tekortkomingen direct.

Betrouwbaarheid Kia Venga


Het mag duidelijk zijn: deze auto koop je niet met je hart – hoewel hij best leuk smoelt. Je verstand zal echter staan te springen om deze auto. Want naast buitengewoon praktisch is de Kia Venga uitzonderlijk betrouwbaar. Weinig auto’s zijn zo probleemloos. Uiteraard staat of valt die betrouwbaarheid met netjes uitgevoerd onderhoud, maar dat geldt voor iedere auto. 

Kosten Kia Venga


Hij is klein, rijdt zuinig en kent geen problemen. Ondertussen genoot hij lang niet de populariteit die hij verdiende. Dat kan maar één ding betekenen: de kosten van een Kia Venga zijn relatief laag. En dan zit hij ook nog eens bomvol opties en accessoires. 

Populaire zoekopdrachten