NL aanbod

EU aanbod

Kia Rio Occasions

731 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 442 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

De groei van een Kia Rio occasion

Een Kia Rio occasion kan eigenlijk verschillende auto?s zijn. De eerste twee generaties maken geen indruk. Degelijk zijn ze wel, maar de vormgeving is wat flets en de technische prestaties geven geen aanleiding tot groot enthousiasme. Hoe anders is dat vanaf de 2011 met de derde generatie van deze Kia. Het design heeft een Europese karakter en de motoren blijken zuinig, stil en schoon. Daarnaast is de wegligging één van de beste in de klasse van compacte gezinsauto?s; hij komt heel stabiel door de bochten.

Kia Rio occasions hebben concurrenten die stiller, sportiever, goedkoper of luxer zijn. Het aanbod in deze klasse is best ruim met bijvoorbeeld een Volkswagen Polo, een Peugeot 208 of een Toyota Yaris. Maar zoek je een redelijk ruime auto die een uitgebalanceerde mix van kwaliteiten biedt, dan heb je aan deze auto een hele goede. Het lelijke eendje van weleer blijkt een trotse statige zwaan die zich kan meten de bestverkopende kleine gezinswagens.

Een tweedehands Kia Rio kopen

Een tweedehands Kia Rio kopen is niet moeilijk. Het aanbod is groot en het overgrote deel behoort tot de goed gewaardeerde derde generatie of later. Handgeschakelde versnellingsbakken en benzinemotoren hebben de overhand. Automaten en dieselmotoren vind je niet makkelijk. Het zijn er hooguit enkele tientallen op de Nederlandse markt. Wat dat betreft heeft het overigens weinig zin om uit te wijken naar de technisch verwante Hyundai, want dat aanbod vertoont op dat vlak dezelfde samenstelling.

Een tweedehands Kia Rio van de eerste generatie kan je kopen met een 1,3-liter benzinemotor die 75 of 82 PK levert. Een 1,5-liter - goed voor 98 PK - behoort ook tot de mogelijkheden. Net als bij de meeste auto?s is ook het motorblok van van de Kia Rio in de loop der jaren steeds kleiner geworden. De nieuwste modellen beschikken over een 1.0-liter motor met drie cilinders, goed voor 100 of 120 PK. Beide motoren voldoen voor dagelijks gebruik in Nederland.

Kia Rio occasions; modellen en prijs

Er bestaat nauwelijks variatie in de modellen van Kia Rio occasions. Het betreft hoofdzakelijk hatchbacks. De oudere wagons en sedans van de eerste generatie vind je alleen als je heel erg goed zoekt. De modellen van Kia Rio occasions tellen doorgaans vijf deuren en slechts in enkele gevallen drie deuren.

Ook de prijs van Kia Rio occasions kent weinig uitschieters. Zelfs nieuw is het prijsverschil maximaal 6.000 Euro. Eigenlijk is dat vrij logisch voor een comfortabele auto die weinig variatie kent in de modellen, zich niet te buiten gaat in spectaculaire race versies en weinig overbodige luxe biedt. Het stevige kunststof interieur spreekt wat dat betreft boekdelen; het is functioneel en duurzaam en biedt meer dan genoeg functies zonder de inzittenden overdreven te verwennen. Daar kan je eigenlijk niets anders dan een redelijk prijskaartje bij verwachten.

Meer Kia Rio modellen

Bekijk ook Kia Rio occasions of meer informatie over de Kia Rio op AutoTrack en Kia Rio occasions op AutoWereld.