Kia Soul Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
233 resultaten

Tweedehands Kia Soul

De Kia Soul verscheen in 2009 bij de Europese dealers. Kia was op dat moment al gefuseerd met concurrent Hyundai en werkte hard aan het uitbreiden van het eigen wagenpark. Er werd een Duitse ontwerper in de arm genomen en steeds verschenen er weer nieuwe concepten met ‘probeersels’. Ieder Kia model had een compleet andere uitstraling. Denk bijvoorbeeld ook aan de Kia Sportage of de Kia Optima, modellen die het ook als tweedehands auto bijzonder goed doen. De Kia Soul werd in 2008 voor het eerst gemaakt in Zuid-Korea en kwam al binnen een jaar ook naar Europa.

Een mini MPV

De Kia Soul heeft vijf deuren en biedt ruimte aan vijf volwassen personen. De Soul is naar verhouding behoorlijk ruim en de auto wordt dan ook gezien als mini MPV. Niet alleen passen er veel personen in maar er kan ook veel bagage mee, de laadruimte is namelijk 340 liter groot. Wanneer we kijken naar de techniek die in de tweedehands Kia Soul gebruikt is, dan zien we dat de gebruikte Hyundai i20 dezelfde techniek heeft en ook zijn er veel overeenkomsten te vinden met de tweedehands Kia Venga, welke ook in 2009 op de markt kwam. De Kia Soul is wel wat hoekiger, hoger en ruimer.

De Kia Soul EV

Er is een interessante variant van de reguliere Kia Soul op de markt te vinden. Dit is de Kia Soul EV, en dit model is het allereerste voertuig dat door het Zuid-Koreaanse merk op de markt wordt gezet als volledig elektrisch voertuig. Zo laat Kia zien dat het merk met de tijd meegaat en denkt aan de wensen en eisen van Kia-fans. Er zijn nog niet erg veel tweedehands Kia Soul EV modellen te vinden, omdat deze nog niet erg lang te verkrijgen zijn, maar met de jaren zullen dit er natuurlijk steeds meer worden. Toch, via GasPedaal.nl zal je er op dit moment nog niet veel vinden.

De verschillende motoren

Zoals de meeste modellen is ook de tweedehands Kia Soul te vinden met verschillende motoruitvoeringen. De ottomotor levert een prestatievermogen van 122 pk en de benzine uitvoering is goed voor 128 pk. Zowel de diesel- als de benzine uitvoering heeft een 4-cilinder motor. Beide uitvoeringen zijn voorzien van een 5-versnellingsbak (handgeschakeld) en rijden voor het formaat en gewicht van de auto relatief zuinig. Het verbruik van de benzine uitvoering ligt gemiddeld op 6,5 liter per 100 km en het verbruik van de diesel uitvoering ligt gemiddeld op 5,2 liter per 100 km.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.