NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Kia Ceed Occasions

1.153 occasions gevonden

In 2007 breng Kia de Cee’d op de markt. Samen met zustermodel Hyundai i30 blijkt de Cee'd een schot in de roos. Beide auto’s zijn ontworpen én geproduceerd in Europa, een opvallende keuze voor Zuid-Koreaanse merken. De Cee’d is verkrijgbaar als vijfdeurs hatchback, stationwagen (genaamd Sporty Wagon) en een tot Pro_Cee’d gedoopte sportievere driedeurs hatchback. Een tweede generatie volgt in 2012, de derde komt in 2018 op de markt. Die laatste generatie Ceed (nu zonder apostrof) is niet meer verkrijgbaar met dieselmotor. Wel kun je nog kiezen uit verschillende benzinemodellen en een plug-inhybride.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

300.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

300.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 1.761 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Kia Ceed review

Kia cee’d ED


De ED-generatie mag dan de minst hip ogende generatie van de Kia cee’d zijn, de namen van optiepakketten compenseren dat rijkelijk: X-pect, X-tra, X-ecutive en als vreemde eenden in de bijt Fifteen en Se7en. Van 2007 tot 2012, met een facelift in 2009, vind je deze ED-generatie als vijfdeurs hatchback, stationwagon en driedeurs (Pro_cee’d) in de prijslijsten. Mede dankzij zijn goede standaarduitrusting en ruime garantietermijn (Kia hanteert sinds 2010 zeven jaar) slaat de auto aardig aan in Nederland en wordt de Cee’d voor Kia een belangrijk model. Met een 1.4 (109 pk), 1.6 (122 pk) en 2.0 (143 pk) zijn de benzinemotoren krachtig genoeg voor de gemiddelde automobilist. Na de facelift van de ED cee’d wordt de 1.4 geknepen tot 90 pk, terwijl de 1.6 er 4 pk bij krijgt. Ook de diesels hebben met 90 tot 140 pk voldoende pit aan boord.

+ Deze Kia is duidelijk (als eerste) voor de Europese koper gebouwd.
+ Op deze auto kreeg je vanaf 2010 zeven jaar garantie.
+ Alles wat hij doet, doet hij keurig.

- Die naam, moet dat echt?
- De styling is niet bepaald inspirerend te noemen.
- Hij rijdt niet zo scherp als zijn concurrenten.

Kia cee’d JD


Onder het bewind van designchef Peter Schreyer wordt de Kia cee’d voor de JD-generatie, net als de rest van het gamma, flink strakgetrokken. In 2012 ziet deze het levenslicht als vijfdeurs hatchback en SW (stationwagon). De driedeurs Pro_cee’d volgt een jaar later. Scherpe lijnen en een sportief voorkomen zijn vanaf nu de designtaal waar Kia voor gaat en moeten kopers het imago van budgetmerk doen vergeten. Het is niet alleen uiterlijk vertoon: de auto is verfijnder, efficiënter en leuker om te rijden. Vóór de facelift in 2015 moet je genoegen nemen met een 1.6, ongeacht of je diesel of benzine wilt. Dieselaars hebben 128 pk, benzinerijders krijgen 135 pk of – met dank aan een turbo – 204 pk. Daarmee heb je aanzienlijk meer power dan voorheen. Na de facelift komt er nog een 1.0-liter turbomotor bij met 100 pk. De diesel wordt opgeschroefd tot 136 pk.

+ Dit is, in tegenstelling tot zijn voorganger, een stoere auto om te zien.
+ Het interieur zit ergonomisch goed in elkaar.
+ Het is prima vertoeven, zelfs met vier volwassenen.

- De besturing mist ook in de JD-generatie scherpte.
- Het motorenaanbod is behoorlijk beperkt.
- Het zicht naar achteren kan stukken beter.

Kia Ceed CD


Voor de CD-generatie houdt Kia het voor gezien met de apostrof. Vanaf 2018 staat de compacte vijfdeurs hatchback officieel in de verkooplijsten als Ceed – dus ook met hoofdletter. Voor de ‘sportieveling’ wordt de naam vereenvoudigd tot ProCeed. Deze is vanaf de CD-generatie overigens een vijfdeurs shooting brake. Daarnaast blijft de stationwagon gehandhaafd. Nieuw is een crossover met de naam Xceed. Benzinemotoren in de CD Ceed hebben allemaal een turbo en meten 1.0 tot 1.6 liter. Je krijgt 120 tot 204 pk. De Sportswagon krijgt geen 204 pk, maar wel een plug-inhybride met 141 pk. De diesel is nog steeds een 1.6 en heeft 115 of 136 pk. Na de facelift in 2021 moeten de 1.4-liter benzinemotor en de 115 pk sterke diesel het veld ruimen. Dankzij ex-BMW M-topingenieur Albert Biermann heeft deze Ceed eindelijk een onderstel dat in deze klasse kan concurreren..

+ Eindelijk heeft de auto een normale naam.
+ Het interieur is er opnieuw op vooruitgegaan.
+ Deze generatie heeft een beduidend beter onderstel dan zijn voorgangers.

- Echt karakter in het rijgedrag moet ook deze CD-generatie ontberen.
- Opnieuw houdt de motorkeuze niet bepaald over.
- De betere kwaliteit vertaalt zich in een hogere prijs.

Kia cee’d / Ceed review


Met de Kia cee’d lieten de Koreanen in 2007 zien dat ze hun pijlen richtten op de Europese koper. Met elke nieuwe generatie zorgt het merk voor meer zweetdruppels op de voorhoofden van de gevestigde orde. En terecht, want deze kwalitatief goede auto’s hebben veel in huis. Ze rijden prima, zien er goed uit en in de stationwagon heb je een zee aan ruimte. Wat kun je verwachten als cee’d / Ceed-eigenaar? Dat lees je in deze review.

Rijgedrag Kia cee’d / Ceed


Hoe nieuwer het model, hoe beter het rijgedrag. Geen enkele cee’d of Ceed zal klanten wegtrekken bij de grote sportautofabrikanten, maar zeker de laatste generatie (zonder apostrof) ligt goed op de weg. Dat kan ook moeilijk anders als je hulp krijgt van een voormalig BMW M-topingenieur. Combineer dat met de 204 pk die je sinds 2013 kunt krijgen en je hebt zowaar risico op een glimlach achter het stuur.

Betrouwbaarheid Kia cee’d / Ceed


De JD-generatie van de cee’d wil heel soms last hebben van een losser rakende distributieketting. Die moet je laten vervangen om erger te voorkomen. Verder kunnen er kleine, vrij onschuldige probleempjes optreden met alle modellen. Echt grote euvels kennen deze Kia’s echter niet. Met regelmatig en goed onderhoud zijn het ronduit betrouwbare auto’s.

Kosten Kia cee’d / Ceed


Onbekend maakt onbemind en dat is goed nieuws voor oudere occasions. Die zijn relatief goedkoop. Als je dan ook nog eens de betrouwbaarheid en de onderhoudskosten meeneemt, kun je er niet meer omheen: dit is gewoon een bijzonder goed aanbod.