NL aanbod

EU aanbod

Jeep Wagoneer Occasions

16 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Kijk ook eens naar 2 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

De oudste SUV?s ter wereld: Jeep Wagoneer occasions

Jeep Wagoneer occasions zijn grote Amerikaanse vierwielaangedreven stationwagons die hoog op de weg staan. Gedurende de oorspronkelijke bouwjaren van 1963 tot en met 1991 is het basismodel in grote lijnen hetzelfde. De herintroductie in 2022 betreft een compleet nieuwe auto die weliswaar wat het design aangaat een beetje op zijn voorganger leunt, maar voor de rest moderner, geavanceerder en luxueuzer is.

Het merk Jeep is een begrip door zijn historische verbondenheid met de Tweede Wereldoorlog. Het model Wagoneer claimt zijn plek in de autogeschiedenis als allereerste sport utility vehicle (SUV) ooit. Het hele idee om een stationwagon op het onderstel van een jeep te zetten was in de vroege jaren 60 revolutionair. De eerste SUV van Europese makelij - de Range Rover - liet toen nog zeven jaar op zich wachten. Jeep Wagoneer occasions waren destijds dus al uniek. En in feite zijn ze dat nog steeds. Hun retro verschijning is indrukwekkend en het design spreekt nog steeds een hele grote groep liefhebbers aan.

Jeep Grand Wagoneer en Wagoneer 2022

Naast de reguliere Jeep Wagoneer occasions kun je ook Jeep Grand Wagoneer occasions aantreffen. Het ontstaan van deze grote luxe variant met imitatie hout op de carrosserie hangt samen met de marktpositionering van de Wagoneer ten opzichte van de Jeep Cherokee, die technisch veel verwantschap vertoont. De oudste Grand Wagoneer stamt uit 1984, de nieuwste in oude stijl - net als alle andere oude Wagoneers - uit 1991. Brandstofverbruik en stijgende olieprijzen in de jaren 90 zijn de oorzaak van een dertig jaar durende productiestop.

De Jeep (Grand) Wagoneer 2022 is een compleet nieuwe auto op een nieuw platform met de nieuwste technologie. Als je helemaal losgaat in de opties en de mogelijkheden krijg je onder andere gigantisch grote wielen, zonneschermen, massagestoelen, een absurd zware motor, zeven displays, zeven zitplaatsen en een koelkastje. Het is luxe, comfort en omvang ten top. Vreemd genoeg vind je nergens het woord ?Jeep? aan de buitenkant, slechts ?Wagoneer?. De herkenbare grille met zeven dwarsstrepen is de duidelijkste merkaanduiding op deze auto.

Een Jeep Wagoneer occasion kopen

Een Jeep Wagoneer occasion kopen is niet makkelijk. Het aanbod is namelijk zeer beperkt. Zeker als je er er één uit de jaren 60 of 70 zoekt, want wat er is komt hoofdzakelijk uit de jaren 80. Sommige daarvan zijn in uitstekende staat, maar je treft ze ook aan in vervallen of half gerestaureerde toestand. De meesten zijn automaten met een benzinemotor. De prijs ligt relatief hoog vanwege de zeldzaamheid. Houd ook rekening met vrij hoge kosten voor het onderhoud.

Is het je niet gelukt om een Jeep Wagoneer occasion te vinden en zoek je een vergelijkbare klassieke SUV of terreinwagen om te kopen? Dan zou je de eerdergenoemde Jeep Cherokee of Range Rover kunnen overwegen. Andere SUV?s en terreinwagen van voor 1990 zijn de Land Rover Defender, de Nissan Patrol, de Toyota Land Cruiser en de Mercedes-Benz G-klasse. De wagen die er uiterlijk nog het meest op kan lijken is de Chevrolet Suburban.