NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Jeep Wrangler Occasions

251 occasions gevonden

Wanneer je Jeep hoort, denk je waarschijnlijk aan een Wrangler. Dat is de kracht van dit iconische model. De eerste generatie Wrangler vertoont veel gelijkenissen met de oer-Jeep: het is een spartaanse auto met eenvoudige voorzieningen, maar fantastische off-road kwaliteiten. Dat laatste zal nooit veranderen: ook de huidige Jeep Wrangler, geïntroduceerd in 2018, kan vrij letterlijk overal gaan en staan dankzij zijn uitmuntende vierwielaandrijving en hoogpotige opzet.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 206 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

De Jeep Wrangler is een levende legende

De Jeep Wrangler is in de basis bedoeld om ieder obstakel dat hij tegenkomt te trotseren. Vroege modellen waren dan ook niet zeer comfortabel, vooral tijdens langere ritten op snelwegen. Het is simpelweg niet het terrein waar de Wrangler zich thuis voelt. Toch heeft Jeep door de jaren heen veel aangename voorzieningen toegevoegd aan de Wrangler om deze voor een breder publiek aantrekkelijk te maken. In 2007 kwam bijvoorbeeld voor het eerst een verlengde versie met vier deuren, de Unlimited. Dit is tegenwoordig een zeer populaire uitvoering, goed voor ongeveer driekwart van de verkopen. Bij de introductie van de vierde generatie krijgt de Wrangler allerlei connectiviteitsfuncties en wordt zelfs een plug-in hybride model ter wereld gebracht.

Voor wie is een Jeep Wrangler occasion?

Een Jeep Wrangler is een ideale occasion als je een echt werkpaard nodig hebt of graag van de gebaande paden gaat. Weinig auto?s kunnen zich op dat gebied meten met de Jeep ? alleen de Land Rover Defender komt in de buurt. Dat is ook meteen de reden dat de Jeep Wrangler in Nederland nooit echt succesvol is geweest, ook niet als occasion. In de Verenigde Staten kom je ze, vooral in meer afgelegen gebieden, op iedere straathoek wel tegen. Het aanbod in Europa is dan ook wat beperkt. Tot de introductie van de vierde generatie Wrangler werd deze alleen geleverd met ruige V6-benzinemotoren of een zuinige viercilinder diesel. De vierde generatie is meer van deze tijd: zowel de benzine als de diesel zijn compacter, zuiniger, schoner ? helemaal als de plug-in hybride wordt gekozen. Dit maakt de Wrangler nog geschikter voor korte ritten.

Ondanks al zijn vernieuwingen en verfijningen is de Jeep Wrangler in essentie nog een old school voertuig. Veel van de eigenschappen die de Wrangler zijn cultstatus bezorgden, zijn tot de dag van vandaag op de auto te vinden. De Wrangler is gebouwd op een stevig ladderchassis, heeft een neerklapbare voorruit, een afritsbaar plafond en zelfs de deuren kun je er nog vanaf halen. Daarbij is ook het uiterlijk door de jaren heen weinig veranderd. Sterker, de nieuwste generatie Wrangler lijkt juist expres extra veel op het origineel uit de jaren ?80.

Een Jeep Wrangler kopen: waar moet je rekening mee houden?

Het kan zomaar dat je verzot raakt op de Jeep Wrangler en er een wilt kopen, ook al is dat in Nederland misschien niet helemaal logisch. Dan is er keuze genoeg voor jou: Jeep Wrangler occasions komen namelijk in allerlei smaken die aansluiten op verschillende doelgroepen. Neem bijvoorbeeld de Sahara-uitvoering, een luxe model dat met talloze voorzieningen is volgeladen om de Jeep een fantastische metgezel te maken. Aan het andere eind van het spectrum vind je de Rubicon: deze is juist specifiek gemaakt om uit te blinken bij off-road praktijken. Daarnaast kun je bij een Jeep Wrangler occasion duidelijk zoeken per generatie. De YJ (1987-1996), TJ (1996-2006), JK (2006-2018) en JL (2018-heden) omspannen samen bijna veertig jaar van de vierwielaangedreven Wrangler.

De prijs van een Jeep Wrangler wordt niet per se bepaald aan de hand van zijn leeftijd. Aangezien de Wrangler een echt werkpaard is, is de staat van de auto des te belangrijker. Voor goed verzorgde exemplaren die (grotendeels) origineel zijn gebleven wordt het meeste geld gevraagd. Je kunt al een Jeep Wrangler kopen voor minder dan 15.000 euro, maar nieuwere exemplaren, zoals de relatief populaire plug-in hybride 4xe met 380 pk, kunnen al gauw richting de 100.000 euro gaan.

Meer Jeep Wrangler modellen

Bekijk ook Jeep Wrangler occasions of meer informatie over de Jeep Wrangler op AutoTrack en Jeep Wrangler occasions op AutoWereld.