Jeep Wrangler Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
133 resultaten

Tweedehands Jeep Wrangler

De Jeep Wranger is gemaakt op basis van de oudere Willys MB. Deze wagens werden tijdens en na de oorlog erg veel gezien (en gebruikt) en zijn nog altijd erg populair onder de occasions. Er zijn helaas niet veel tweedehands Willys MB in omloop. De Jeep Wranger is wel wat nieuwer, maar lijkt qua model toch aanzienlijk op de Willys. Dit zorgt dan ook voor de populariteit van de tweedehands Jeep Wrangler, ook op GasPedaal.nl. De eerste Jeep Wrangler werd in 1987 gemaakt. Andere benamingen zijn de Jeep TJ, YJ, JK, J8 en de Jeep Sahara.

De gelijkenis met de militaire uitvoering

De Jeep Wrangler wordt gezien als de officiële opvolger van de Jeep Willys en er is door de Amerikanen dan ook hard gewerkt om de Jeep Wrangler hetzelfde karakter te geven, maar toch ook geschikt te houden voor dagelijks gebruik op de openbare weg. Dit is zeker gelukt als je kijkt naar de uitstraling van de tweedehands Jeep Wrangler modellen. Hoewel er veel overeenkomsten zijn, zijn er ook heel wat verschillen te vinden. Zo heeft de tweedehands Jeep Wrangler een reserveband op de laadklep, grotere koplampen en een externe tankdop. Daarnaast werd er gezorgd voor meer rijkwaliteit en comfort in de Jeep Wrangler.

Drie generaties

Er was veel vraag naar een Jeep die erg leek op de militaire versie. Het was dus geen verrassing dat de Jeep Wrangler een groot succes was op de nieuwe markt in de jaren tachtig. Verrassend was het voor de fabrikant wel dat de wagen ook erg lang populair bleef. Zelfs zo populair dat er een tweede generatie van werd gemaakt in 1997, precies tien jaar na het verschijnen van het eerste model. De derde generatie van de Jeep Wranger verscheen weer tien jaar na de tweede generatie, in 2007.

De Chrysler Corporation

De Jeep Wrangler werd niet lang door de Amerikanen gemaakt, want in de zomer van 1987 werd de onderneming verkocht aan de welbekende Chrysler Corporation. Deze onderneming nam de productie van de Jeep Wrangler over. Later fuseerde Chrysler met het merk Daimler en werd de Jeep Wranger gemaakt vanuit het concern van deze twee merken. Nog steeds wordt de Jeep Wrangler in diverse varianten gemaakt, namelijk de Sahara 4,0, de Sahara 4,0 AT (automaat), de Sport 2,4 en de Sport 4,0. Al deze varianten zijn benzine uitvoeringen. Je kunt natuurlijk al diverse van deze varianten vinden onder de occasions van GasPedaal.nl, zodat je ook goed kunt kiezen voor een wat nieuwere Jeep Wrangler occasion.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.