NL aanbod

EU aanbod

Jeep Cherokee Occasions

102 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 96 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Verschillende soorten Jeep Cherokee occasions

Deze Jeep Cherokee occasions behoren tot een reeks Sports Utility Vehicles (SUV's) van de bekende Amerikaanse producent Jeep. Van deze wagen bestaan vijf generaties en veel verschillende modellen en uitrustingen.

Een tweedehands Jeep Cherokee van de eerste generatie

De Jeep Cherokee ontstaat in 1974 als variant op de Jeep Wagoneer. De naam wordt geleend van een bekende stam van Noord-Amerikaanse natives. In de loop der tijd evolueert de auto van een full-size SUV naar een compact SUV, een van de eerste in zijn soort. De laatste generaties Cherokees zijn dan weer crossover SUV's. Ga je een tweedehands Jeep Cherokee kopen? Dan heb je keuze uit verschillende generatiemodellen.

De eerste generatie binnen Jeep Cherokee modellen, de Cherokee (SJ), wordt geproduceerd tussen 1974 en 1983. Dit model is letterlijk gebaseerd op de Wagoneer, oorspronkelijk ontworpen in 1963, door Brooks Stevens. Meer bepaald is de SJ een herontwerp van een Wagoneer-model dat verschijnt tussen 1963 en 1967 en waarvan de configuratie wordt getypeerd door 2 deuren en een enkel, vast zijraam achteraan. Het grootste structurele verschil tussen die Wagoneer en de eerste Cherokee is dat de Cherokee-versie eigenlijk dezelfde configuratie heeft als de Wagoneer met 4 deuren.

De SJ Cherokee wordt in de markt gezet als een sportieve variatie op de Jeep stationwagen. Het is de eerste Jeep SUV ooit, verschijnend als twee beginmodellen: een basismodel (Model 16) en een luxemodel (S Model, Model 17). Later komen daar nog de Sport (S), Chief, Golden Eagie, Golden Hawk en Laredo bij. Vanaf 1977 verschijnt er ook een versie met vier deuren.

Jeep Grand Cherokee occasions zijn als nieuw

Recentere Jeep Cherokee occasions verschijnen vanaf januari 2021, beginnend met een Jeep Grand Cherokee L. Dit is de vijfde generatie Cherokee (WL), waarin het L-model de (grotere) voorloper is van de nieuwe, standaard Grand Cherokee. Bijzonder aan de Jeep Cherokee modellen L zijn de drie zitrijen. Er zijn zeven versies: Laredo, Limited, Trailhawk, Overland, Summit, SRT en Trackhawk. Deze modellen zijn voorzien van achterwielaandrijving of vierwielaandrijving, behalve de prestatievoertuigen SRT en Trailhawk, die standaard uitgerust zijn met vierwielaandrijving. Alle modellen hebben een automatische versnellingsbak met acht snelheden en een 3.6 liter V6 standaardmotor met 295 pk. Varianten zijn de 5.7 liter V8, de 6.4 liter V8 en de 6.3 liter V8 turbo met 707 pk.

Jeep Cherokee modellen made in Holland

De nieuwste Jeep Cherokee occasions hebben overigens een Nederlands tintje: ze worden geproduceerd door Stellantis NV, een multinational met hoofdkantoor in Amsterdam. Stellantis wordt in 2021 gevormd als samensmelting van het Italiaans-Amerikaanse Fiat Chrysler Automobiles en de Franse Groupe PSA. Zo wordt het bedrijf meteen de zesde automaker ter wereld (mei 2021). Stellantis bouwt niet alleen voor Jeep, maar onder andere ook voor Abarth, Alfa Romeo, Peugeot, Opel, Fiat en Ram. Een goede reden dus om een Jeep Cherokee te kopen.