Jeep Cherokee Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
119 resultaten

Tweedehands Jeep Cherokee

De Jeep Cherokee speelt de hoofdrol in veel films die worden gemaakt in Hollywood. Dat is ook niet zo vreemd, want we hebben het natuurlijk wel over een heel populair model van Jeep. De tweedehands Jeep Cherokee is daarnaast ook nauw verbonden met de Verenigde Staten, want dit model werd gemaakt door American Motors Corporation. De eerste versie van de tweedeurs Jeep Cherokee werd in 1974 al geïntroduceerd en werd al snel benoemd tot het Jeep model dat het best wordt verkocht op de markt.

Volgende generaties

De tweede generatie van de Jeep Cherokee verscheen in 1984. Deze verscheen samen met een andere opvolger, namelijk de Jeep Wagoneer. Zowel de tweedehands Jeep Cherokee van na 1984 als de gebruikte Jeep Wagoneer hebben een aanzienlijk moderner design in vergelijking tot de eerste generatie. Er werd voor deze generatie een uniek en innovatief frame ontwikkeld, dat ook wel het uniframe genoemd wordt. Deze verving dan ook het frame dat in die tijd eigenlijk voor alle SUV’s werd gebruikt. Daarnaast zijn de tweedehands Jeep Cherokee tweede generatie en de gebruikte Jeep Wagoneer ook vierhonderd kilo lichter, korter en smaller dan de eerste generatie.

Lekker ruim

Van de tweede generatie Jeep Cherokee kwamen zowel handgeschakelde transmissies uit als automatische modellen. Als je via GasPedaal.nl op zoek gaat naar een tweedehands Jeep Cherokee uit de tweede generatie, dan kan je ook nog een keuze maken uit een geschakelde of een permanente 4wd. De Jeep Cherokee biedt veel ruimte in het interieur, en dit is opvallend omdat het model toch compacter is dan de voorganger. Het feit dat er veel ruimte is gerealiseerd heeft dan ook te maken met de wielbasis, die langer is gemaakt.

De nieuwste Jeep Cherokee

Het nieuwste model van de Jeep Cherokee kwam in 2001 en deze is natuurlijk ook al in meerdere varianten te vinden onder de Jeep Cherokee occasions die je op GasPedaal.nl tegenkomt. Zo kun je gaan voor de tweedehands Jeep Cherokee Limited 3,7. Dit is een automatische transmissie met vier versnellingen, uitgevoerd met een benzinemotor. Dan zijn er ook nog twee diesel uitvoeringen gemaakt. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een gebruikte Jeep Cherokee Limited 2,8 CRD. Dit is een automatische transmissie met vijf versnellingen. Maar je kunt natuurlijk ook gaan voor de tweedehands Jeep Cherokee Sport 2,8 CRD, welke voorzien is van zes versnellingen. Kortom, je hebt zeker voldoende keuze wanneer je interesse hebt in een Jeep Cherokee occasion.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.