NL aanbod

EU aanbod

Tweedehands Daihatsu Move

De tweedehands Daihatsu Move mag zeker niet verward worden met de gebruikte Daihatsu Gran Move, want we hebben het hier over twee verschillende modellen. De Daihatsu Move werd in Europa in 1997 op de markt gebracht en de laatste kwam aan in het jaar 2002. Er werden maar twee generaties gemaakt van de Daihatsu Move, waardoor je ook niet erg veel verschillende uitvoeringen zal kunnen vinden als je via GasPedaal.nl op zoek gaat naar een tweedehands Daihatsu Move. Het feit dat er twee generaties van zijn gemaakt, en niet meer dan dat, heeft te maken met het gebrek aan populariteit van het voertuig. Deze maakte niet de klapper die door de fabrikant vooraf werd verwacht.

Het onderstel van het populairste model

De tweedehands Daihatsu Move werd gebouwd op een onderstel waarvan de basis te vinden is in het meest populaire model van de fabrikant, namelijk de tweedehands Daihatsu Cuore. Daarom is het extra verrassend dat de Daihatsu Move eigenlijk alleen in Azië zelf goed aansloeg en daarbuiten veel te wensen overliet als het gaat om de populariteit. De Japanners hadden verwacht dat de auto het juist heel goed zou doen, omdat er meer ruimte in was gerealiseerd dan in de tweedehands Daihatsu Cuore. De extra ruimte was te vinden in de hoogte en niet in de lengte of de breedte, waardoor de extra ruimte niet kon worden gebruikt. Dit zorgde voor teleurstelling.

Een tweedelige achterbank

De Japanse fabrikant had wel een goed kenmerk te pakken met de tweedelige achterbank. Deze werd niet teruggevonden in de tweedehands Daihatsu Cuore en dat maakt de gebruikte Daihatsu Move dan weer wel uniek. Als je een tweedehands Daihatsu Cuore koopt, dan koop je een voertuig waarvan de achterbank is ingedeeld in twee losse zittingen. Deze stoelen kunnen, afzonderlijk van elkaar, naar voren en naar achteren worden geschoven. Als er één persoon achterin zit, dan kan de tweede stoel dus helemaal naar de voorzijde worden verschoven om op deze plek in de achterklep meer ruimte te hebben. Dit viel wel goed in de smaak op de automarkten.

Concurrerende modellen

Je mag zeker wel goede prestaties verwachten van de tweedehands Daihatsu Move. Deze micro MPV heeft in de eerste generatie, tot en met 1998, een 0,8l motor met een prestatievermogen van 41 pk. De tweede generatie, vanaf het jaar 1999, levert een prestatievermogen van 55 pk met een 1,0l motor. Directe concurrenten van de tweedehands Daihatsu Move zijn de Daewoo Matiz occasions en de gebruikte Renault Twingo modellen.