NL aanbod

EU aanbod

Daewoo Matiz Occasions

44 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Daewoo Matiz

De Daewoo Matiz behoort zonder twijfel tot de meest populaire modellen van Daewoo. Later, na de overname van Daewoo door General Motors, werd het model verder geproduceerd als de Chevrolet Matiz. Als je nog een echte Daewoo Matiz wilt kopen via GasPedaal.nl, dan kan je zoeken naar modellen die tussen 1998 en 2005 zijn verschenen. Hierna werd Daewoo Chevrolet. In Nederland verscheen de Daewoo Matiz in 1998 op de markt, dus dit zijn de oudste tweedehands Daewoo Matiz modellen die je kan vinden. De Daewoo Matiz werd in eerste instantie door Guigiaro ontworpen voor Fiat. Het model zou de Fiat Cinquecento gaan worden, maar deze fabrikant was niet tevreden over het ontwerp. Waarschijnlijk heeft Fiat hier veel spijt van gehad toen het ontwerp als de Daewoo Matiz zo ongekend populair werd.

Een praktische supermini

De tweedehands Daewoo Matiz wordt gezien als een supermini, maar het model is wel voorzien van vijf deuren. Hierin biedt het model dan ook voordelen ten opzichte van diverse vergelijkbare, concurrerende modellen die maar twee deuren hebben, zoals bijvoorbeeld de tweedehands Renault Twingo. Het 5-deurs model heeft een totale lengte van een kleine 3,5 meter en voor een supermini is dat toch wel heel aardig. De gebruikte Daewoo Matiz heeft een praktisch interieur en een goede indeling. De kofferbak is wel relatief klein, met een inhoud van 104 liter, maar aan beenruimte is er dan weer wel meer dan voldoende.

Goede prestaties voor een ?kleintje?

Als we kijken naar het karakter van de tweedehands Daewoo Matiz, dan mogen we toch wel zeggen dat het echt een pittig kleintje is. De maximale snelheid ligt op 144 km/u en het duurt een ruime 15 seconden om de 100 km/u te bereiken. Uiteraard is dit ook een beetje afhankelijk van de manier waarop de tweedehands Daewoo Matiz is ingereden door de eerste eigenaar. In eerste instantie werd de auto voorzien van een 0,8 liter 3-cilinder motor met een totaal vermogen van 51 pk. Later werden er ook andere motoren in de Daewoo Matiz gebruikt, zoals 1,0 liter 4-cilinder.

Een voordelige keuze

De gebruikte Daewoo Matiz is financieel een goede keuze. De auto rijdt relatief zuinig, namelijk 6,4 liter / 100 km. De Wegenbelasting is ook zeer betaalbaar, vooral natuurlijk omdat de tweedehands Daewoo Matiz slechts een ruime 750 kilo weegt. De nieuwere uitvoeringen, met de sterkere motor, rijden iets zuiniger dan de oudere versies. Uiteraard is het verbruik gemiddeld en verschilt dit op basis van je manier van rijden en bijvoorbeeld de afstanden die je rijdt.