Daihatsu Terios Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
116 resultaten

Tweedehands Daihatsu Terios

De Daihatsu Terios was de allereerste mini terreinwagen (SUV) die door het Japanse merk op de markt werd gebracht. De fabrikant had al eerder unieke modellen op de markt gezet, zoals de tweedehands Daihatsu Wildcat en de gebruikte Daihatsu Rocky. Ook deze modellen waren vooral ontworpen voor het echte off-road rijden. In 1998 werd er een start gemaakt met het produceren van de eerste echte kleine SUV van het merk. Dit was een jaar voordat Daihatsu overgenomen zou worden door Toyota.

De eerste generatie van de Daihatsu Terios

De allereerste Daihatsu Terios kwam in 1998 op de markt. Het ontwerp van de tweedehands Daihatsu Terios is uniek. Het reservewiel wordt aan de buitenkant gevonden, zoals bij veel SUV’s wordt gedaan. Het is duidelijk dat er hier en daar is terug gegrepen naar het design van de tweedehands Daihatsu Rocky en de gebruikte Daihatsu Wildcat, maar de Daihatsu Terios heeft toch weer een heel andere uitstraling. Deze maakt in de carrosserie namelijk een mix tussen de mini MPV en de mini sedan, en dit werd niet eerder gezien. De standaard tweedehands Daihatsu Terios heeft tweewielaandrijving, maar er zijn ook vierwielaandrijvingen te vinden. Deze konden namelijk optioneel worden geleverd. De eerste generatie van de Daihatsu Terios kwam in 2006 ten einde.

De tweede generatie van de Daihatsu Terios

In 2006 verscheen de tweede generatie van de populaire Daihatsu Terios, en ook van deze generatie zijn er natuurlijk tweedehands exemplaren terug te vinden via GasPedaal.nl. Het is heel duidelijk te zien dat het om de tweede generatie gaat, want er zijn veel verschillen te zien in het design. De Daihatsu Terios uit de tweede generatie is aanzienlijk groter en opvallend was wel dat de houder voor het reservewiel ook in lak werd uitgevoerd, in een gelijke kleur als de rest van de auto. Dit maakte direct een modernere indruk.

De motoren van de Daihatsu Terios

Als je voorkeur uitgaat naar een tweedehands Daihatsu Terios, dan heb je de keuze uit verschillende motoren. Door de jaren heen werd de motor namelijk verschillende keren verbeterd. Je kan bijvoorbeeld gaan voor een model met een 1,5 liter motor die een prestatievermogen levert van 105 pk. Deze motor werd uitsluitend gebruikt in de voertuigen uit de tweede generatie. Met het wisselen van de motoren, en het feit dat er 2wd en 4wd uitvoeringen zijn, zijn er ook verschillen te vinden in het verbruik. De 4wd uitvoering verbruikt bijvoorbeeld gemiddeld 7,7 liter, terwijl de 2wd uitvoering 7,2 liter per 100 km verbruikt.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.