NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Renault Twingo Occasions

1.743 occasions gevonden

De compacte vorm van Renault Twingo occasions maakt ze ideaal voor de stad; inparkeren is een makkie en als je de kinderen afzet voor school sta je bijna niemand in de weg. Neem daarbij de sympathieke aanschafprijs, de handige ruimte oplossingen en de karakteristieke vormgeving en je begrijpt direct waarom dit model al meer dan een kwart eeuw een verkoopsucces is. En als je een Twingo goed onderhoudt, kun je er lang mee doen. Vandaar dat er zo veel van dit type Renault rondrijdt.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

300.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

300.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 472 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Dwars door de stad met een Renault Twingo occasion

Renault Twingo occasions komen voor in drie generaties. De eerste heeft de bouwjaren 1993 tot en met 2012. Dit zijn wagens waarvan de ronde koplampen eigenwijs in de bumper zakken als twee olijk lachende ogen. De tweede generatie uit de jaren 2007 tot en met 2013 mist die grappige uitdrukking en gaat wat betreft de vormgeving iets meer op in de massa. De derde generatie die sinds 2013 uit de fabriek rolt heeft daar geen last van; de achterin geplaatste motor, de kortere wielbasis en de iets bredere achterkant geven hem een levendige eigenwijze uitdrukking. Technisch is dit model verwant aan de nieuwste Smart.

Een tweedehands Renault Twingo kopen

Wil je een tweedehands Renault Twingo kopen? Dan is de kans groot dat je er altijd wel één vindt die precies aan je eisen tegemoet komt. Binnen grenzen natuurlijk, want een Twingo van de eerste twee generaties met vijf deuren ga je niet vinden. Dat is pas mogelijk vanaf de derde generatie. Het kan ook moeilijk worden als je per se een roze Renault Twingo occasion met dieselmotor wilt kopen, aangezien het aanbod diesels heel beperkt is. En een hele snelle Renault Twingo gaat ook moeilijk worden. De wegligging van de budgetvriendelijke stadsauto is niet de beste. Daardoor leent hij zich niet voor heel sportief weggedrag. Vandaar dat het niet veel gekker gaat worden dan de Twingo GT uit de jaren 2016-2018, die in 9,6 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur accelereert.

Maar binnen bovengenoemde grenzen is veel mogelijk. Een Renault Twingo occasion met automaat? Geen probleem! Een paarse? Of toch liever oranje? Het kan allemaal.
Er bestaat overigens een hele goede reden om een Renault Twingo occasion van de tweede generatie te willen kopen: Sommige exemplaren hebben achterin naar achter verstelbare stoelen. Dit creëert zoveel beenruimte dat een volwassen persoon er comfortabel kan zitten. Dat is best bijzonder voor zo?n kleine auto. Wil je desondanks een iets grotere auto? Kijk dan eens bij de Renault Clio.

De prijs van een Renault Twingo occasion

De prijs van een Renault Twingo occasion is niet hoog. Daar is de auto op ontworpen en dat geldt voor alledrie de generaties. Zelfs de tweedehands Renault Twingo met het grootste prijskaartje is in verhouding tot vergelijkbare auto?s niet duur. Het betreft dan een zo goed als nieuwe elektrische wagen met een maximumvermogen van 82 PK en een actieradius van over de 200 kilometer. Optrekken van 0 naar 100 kilometer per uur doet ie in 12,6 seconden.

Voor ongeveer 5% van de prijs van een elektrische Renault Twingo occasion koop je er eentje met een 1.2 liter benzinemotor van de eerste generatie. Je accelereert er in 13.4 seconden mee van 0 naar 100 kilometer per uur en op één liter benzine komt meer dan vijftien kilometer verder. Met een beetje geluk staat er net iets meer dan een ton op de kilometerteller. Als hij goed is onderhouden kan je daar nog jaren plezier van hebben.

Meer Renault Twingo modellen

Bekijk ook Renault Twingo occasions of meer informatie over de Renault Twingo op AutoTrack en Renault Twingo occasions op AutoWereld.