NL aanbod

EU aanbod

Daihatsu Materia Occasions

33 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Daihatsu Materia

De Daihatsu Materia is een geschikte auto voor wie zoekt naar een ruime en toch compacte auto. Japanse fabrikant Daihatsu maakt uitsluitend compacte auto?s, maar weet in ieder model toch een gepaste ruimte te creëren. Dit is natuurlijk ideaal voor mensen die wel een compacte auto willen rijden, maar die niet direct ook een wat opgesloten gevoel willen ervaren in de auto. Een tweedehands Daihatsu Materia is nog relatief jong. De auto kwam pas in 2007 voor het eerst op de markt en werd hier met groot enthousiasme ontvangen op de Europese markt. Dit heeft vooral te maken met het feit dat het voertuig uniek is.

Wederom een unieke auto op de markt

De tweedehands Daihatsu Materia is erg populair. De nieuwe modellen waren direct al een trend op de Europese markt, vooral omdat er geen vergelijkbare auto?s te vinden zijn Ditzelfde is Daihatsu decennia terug ook al gelukt. De tweedehands Daihatsu Wildcat werd in Europa op de markt gezet in een design dat in Europa nog helemaal niet bekend was. Dit zorgde direct voor een hit, in het jaar 1977. Vervolgens richtte het merk zich op het ontwerpen van een unieke roadster voor op de Europese markt. Dit is de tweedehands Daihatsu Copen, die ook direct indruk maakte op de markt. In 2007 wist de fabrikant, inmiddels onder leiding van Toyota, het weer voor elkaar te krijgen met de Daihatsu Materia.

Gebaseerd op de Daihatsu Sirion

Eén van de meest populaire modellen van het Japanse merk is de tweedehands Daihatsu Sirion. Van dit model werd in het jaar 2005 een compleet nieuwe generatie op de markt gezet. De gebruikte Daihatsu Materia werd gemaakt op basis van deze nieuwe generatie, al is dat niet direct te zien. De Daihatsu Materia is namelijk een stuk groter. Er is veel aandacht besteed aan het realiseren van veel ruimte aan de binnenzijde. De carrosserie werd ontworpen van 5 deuren, de wielbasis werd verlengd en er werd meer hoogte in het design gebracht. Veel mensen kiezen voor een tweedehands Daihatsu Materia om de goede ruimte binnenin. Er is een laadruimte van 181 liter, en als de achterbank wordt plat geklapt dan ontstaat er een ruimte van maar liefst een kleine 300 liter. Er kunnen vijf volwassen personen plaatsnemen in de tweedehands Daihatsu Materia.

Prestaties

De tweedehands Daihatsu Materia is beschikbaar met verschillende motoren, namelijk een 1,3l en een 1,5l motor. Er kan een vermogen worden geleverd van respectievelijk 91 en 103 pk. Onder de Daihatsu Materia occasions zijn ook met regelmaat modellen met vierwielaandrijving te vinden.