NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Citroen BX Occasions

12 occasions gevonden

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Citroën BX

De Citroën BX werd ontworpen door Marcello Gandini, de Italiaanse topdesigner van het welbekende Studio Bertone. De auto werd twaalf jaar lang geproduceerd door het Franse merk, van 1982 tot 1994. Er werden meerdere uitvoeringen van gemaakt. Als je via GasPedaal.nl een tweedehands Citroën BX wilt kopen, dan kan je stationwagens tegenkomen, maar er zijn ook 5-deurs hatchback modellen van de Citroën BX te vinden. De auto's vallen onder de middenklasse. De tweedehands Citroën BX was in de productietijd de opvolger van de gebruikte Citroën GS. De directe opvolger van de BX was de Citroën Xantia.

Vier concurrerende modellen

De tweedehands Citroën BX is een opvallende occasion tussen alle andere Citroën modellen uit ongeveer dezelfde periode. Het design van de BX is nogal hoekig vergeleken met de andere modellen. De uitstraling van de auto zou je doen verwachten dat de auto behoorlijk zwaarder is dan diverse andere modellen uit die tijd, maar niets is minder waar. Er werd namelijk alles aan gedaan om het gewicht binnen de perken te houden. Zo werden de achterklep en de motorkap van licht kunststof gemaakt. De Citroën BX kreeg stevige concurrentie van vier modellen. Dit zijn de tweedehands Volvo 340 / 360, de gebruikte Ford Sierra, de Opel Kadett en Ascona occasions en de Toyota Corolla tweedehands modellen.

Diverse uitvoeringen

Allereerst kwam de hatchback uitvoering op de markt. Ongeveer drie jaar later volgde de stationwagen, welke ook wel bekend staat als de Citroën BX Break. Deze uitvoering heeft een enorme ruimte te bieden en was, en is nog steeds, erg geliefd onder de gezinnen. Uiteindelijk volgden er nog veel meer uitvoeringen van de Citroën BX. De tweedehands Citroën BX GTI en de gebruikte Citroën BX Sport zijn altijd het meest populair geweest, maar daarnaast kennen we onder meer ook de Citroën BX E, de BX TRS, de BX RE en de BX TE. Er zijn veel verschillende motoren gebruikt in deze auto en er zijn zowel handgeschakelde modellen als automaten beschikbaar, ook onder de tweedehands Citroën BX modellen.

Een optimaal rijcomfort

De tweedehands Citroën BX is vooral erg populair om het enorme rijcomfort dat deze auto te bieden heeft. De BX en diverse andere modellen van het Franse merk zijn allemaal voorzien van een hydropneumatisch veersysteem. Dit zorgt voor een bijzonder hoog comfort. Als je een tweedehands Citroën BX wilt aanschaffen via GasPedaal.nl, dan is dit ook het belangrijkste onderdeel waar je op moet letten. Onderdelen van dit veersysteem zijn bijzonder prijzig in de aanschaf.