NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Tweedehands Opel Ascona

De Opel Ascona behoort tot de oudere Opel occasions die te vinden zijn via GasPedaal.nl. Dit model werd voor het eerst gezien in 1970 en de productie liep door tot 1988. Van de eerste serie werden er bijna 700.000 gemaakt, en er kan dan ook niet in het bijzonder worden gesproken over een zeldzame oldtimer. Toch is de tweedehands Opel Ascona wel erg in trek. De tweedehands Opel Olympia is de officiële voorganger van de gebruikte Opel Ascona. De Opel Vectra occasions, eerste generatie, worden gezien als de officiële opvolgers. De Opel werd vernoemd naar een plaats in Zwitserland en voldoet aan de naamtraditie van Opel. Vrijwel alle modellen van het Duitse merk eindigen namelijk op de A.

Meerdere wijzigingen

Door de jaren heen zijn er drie generaties verschenen. Deze werden van elkaar onderscheiden met letters. De eerste generatie is de Opel Ascona A, gevolgd door de Opel Ascona B en de Opel Ascona C. De laatste generatie werd gemaakt vanaf 1981. Opel heeft de uitvoeringen zeker niet stil laten staan. Het is zo dat er zelfs ieder jaar meerdere wijzigingen in de modellen werden aangebracht. Zo werden bijvoorbeeld bepaalde onderdelen van kleur veranderd, werd het interieur aangepast en vonden er steeds kleine wijzigingen plaats in het design.

De uitvoeringen

De Opel Ascona kwam in meerdere uitvoeringen. Zo werd er een 2-deurs sedan op de markt gebracht, maar ook een 4-deurs sedan. Daarnaast kwam er ook een 5-deurs hatchback. Uiteindelijk werd de 2-deurs al snel weer uit het assortiment gehaald, omdat deze te weinig succesvol was. Voor de liefhebbers van de echt sportieve Opel modellen kwam er een 2-deurs cabrio op de markt, welke werd omgebouwd door het Duitse bedrijf Hammond und Thiede. Er werd ook een stationwagen van gemaakt, maar deze is niet in Nederland verschenen.

De laatste metamorfoses

In 1985 werd de E gepresenteerd en hierdoor vond Opel het ook tijd worden dat de Opel Ascona een metamorfose onderging. Veel wijzigingen die werden aangebracht waren dan ook te vinden in dit nieuwe model van de Duitse fabrikant, waardoor de twee modellen in de details wat op elkaar gingen lijken. De volgende, en laatste, metamorfose vond plaats in 1987. Hierbij werden de lichtunits vervangen en de grille werd aangepast. Deze werden gebaseerd op de Opel Senator B, welke op dat moment net nieuw op de markt was verschenen. Een jaar later werd de Opel Ascona uit de productie gehaald.