Citroën C3 Picasso Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
306 resultaten

Tweedehands Citroën C3 Picasso

De Citroën Picasso is voortgekomen uit de gewone Citroën C3. De allereerste Citroën C3 werd in 2002 voor het eerst gemaakt en was, samen met de Citroën C2, de officiële opvolger van de Citroën Saxo. In 2003 kwam de eerste extra uitvoering uit. Dit is de tweedehands Citroën C3 Pluriel. In 2006 onderging het model de eerste echte facelift en twee jaar hierna volgde de eerste Citroën C3 Picasso. Deze kon worden ingeschaald onder de mini MPV’s. De tweedegeneratie verscheen in 2010 en in 2013 volgde opnieuw een facelift.

De Citroën C3 Picasso werd direct populair

Er werd in eerste instantie nog getwijfeld aan het wel of niet op de markt zetten van de compacte MPV. Dit had vooral te maken met het feit dat de kleine auto’s erg in trek waren, waardoor er de twijfel bestond of een MPB in een compact design wel aan zou slaan. Gelukkig werd er uiteindelijk besloten om de gok te nemen, want de Citroën C3 Picasso werd direct populair. Ook als tweedehands is de Citroën C3 Picasso bijzonder geliefd. Vanzelfsprekend is de Citroën C3 Picasso verwant aan de reguliere Citroën C3. Toch is dit eigenlijk niet te zien. De twee modellen hebben weinig overeenkomsten als het om het design gaat.

Een compleet ander design

Als je de tweedehands Citroën C3 Picasso eens vergelijkt met de gebruikte Citroën C3 via GasPedaal.nl, dan zie je dat het gaat om twee totaal verschillende modellen. Hoe komt het dan toch dat de modellen verwant zijn? Op de eerste plaats komt dit omdat de gewone C3 de inspiratie is geweest voor de C3 Picasso. Daarnaast is het zo dat de beide modellen wel op hetzelfde onderstel staan. Dit zou je niet denken, zeker gezien het verschil in formaat, maar de onderstellen zijn zeker 100% gelijk aan elkaar. De tweedehands Citroën C3 Picasso is vooral erg populair om de goede ruimte in het interieur, om de extra (zit)hoogte en de bijzonder ruime kofferbak van 500 liter wanneer de zittingen achterin ingeklapt zijn.

De motoren van de Picasso

De tweedehands Citroën C3 Picasso is via GasPedaal.nl te vinden met verschillende motoren. Je kan kiezen voor een benzinemotor. Hiervan is er een 1,4 liter en een 1,6 liter uitvoering beschikbaar. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om te gaan voor een dieseluitvoering. Deze is voorzien van een 1,6 liter dieselmotor. De gebruikte Citroën C3 Picasso is uitsluitend in een 5-zits model geproduceerd.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.