NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Citroen Berlingo Occasions

775 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 137 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

De Citroën Berlingo is een ware trendsetter

Tegenwoordig zie je kleine bestelauto?s overal, maar in de vroege jaren 90 was het nog een onbekend begrip. Daar brachten Citroën en Peugeot verandering in toen zij een gat in de markt besloten op te vullen met de Berlingo en Partner. Het was een slimme zet en autofabrikanten als Volkswagen en Renault waren er als de kippen bij om ook hun graantje mee te pikken. Zodoende was de Citroën Berlingo een ware trendsetter bij zijn introductie in 1996.

Het succes van kleine bestelauto?s is eenvoudig te verklaren: ondernemers kunnen zo op een betaalbare manier hun spullen vervoeren, vooral ook in binnensteden. De afmetingen van de Citroën Berlingo zijn relatief klein, dus kan de wendbare bedrijfswagen eenvoudig van A naar B. Citroën deed er nog een schepje bovenop door de Berlingo ook als personenversie op de markt te brengen. Dit model, de Multispace, is als variant op de Berlingo uitgegroeid tot een favoriet en kan tot zeven personen meenemen. De Citroën Berlingo is na vernieuwingen in 2008 en 2018 en enkele facelifts inmiddels aan zijn derde generatie toe.

De Citroën Berlingo behoort ook als occasion tot de beste in zijn klasse

Keuze genoeg als je een Citroën Berlingo occasion wil kopen. Hoewel een tweedehands Citroën Berlingo tegenwoordig minder vaak te vinden is dan bijvoorbeeld een Volkswagen Caddy is het aanbod riant. Citroën bracht de Berlingo door de jaren heen in verschillende uitrustingsniveau?s op de markt en met iedere denkbare krachtbron. Een duurbare dieselmotor zul je veel terugzien in de bestelauto, maar de Berlingo is er ook met zuinige benzinemotoren en zelfs aardgas. Elektrisch rijden mag tegenwoordig dan de rage zijn, Citroën had in 1998 al een volledig elektrische versie van de Berlingo op basis van de eerste generatie. Na even te zijn weggeweest keerde een nieuwe elektrische versie terug in 2013, genaamd de E-Berlingo. Ook de derde generatie Berlingo is er met een volledig elektrische aandrijflijn.

De Citroën Berlingo heeft sinds zijn debuut in 1996 ook meerdere nieuwe gezichten gekregen. Om competitief te blijven in een groeiende markt onderging de Berlingo facelifts en werd het interieur regelmatig bijgespijkerd. Aanvankelijk was de Citroën Berlingo duidelijk een bedrijfswagen, maar vandaag de dag kan hij zo door voor een personenauto ? ook in de bestelversie. Dit neemt niet weg dat de Berlingo een gevierde bedrijfswagen is: de Citroën kan tot maximaal 1.000 kg tillen in de grote laadruimte. Een Citroën Berlingo is daarom ook als occasion een slimme keuze.

De Citroën Berlingo als tweedehands auto: praktisch en betaalbaar

De Citroën Berlingo is zeker geen verkeerde occasion als je voor een schappelijk bedrag een relatief betrouwbare kleine bestelauto wilt hebben. Citroën heeft genoeg tijd gehad om de kinderziektes uit het model te halen, want sinds zijn geboorte vormt de Berlingo een technische tweeling met de Peugeot Partner. Sinds de introductie van de derde generatie in 2018 is daar ook de Opel Combo nog bijgekomen, waarmee het gezelschap nu een drieling vormt. Een tweedehands Citroën Berlingo kan je al voor weinig kopen: vroege exemplaren met hoge tellerstanden kosten minder dan 1.000 euro. Controleer dan wel extra goed of de Berlingo in kwestie niet is afgeragd ? het is immers een werkvoertuig.

Citroën Berlingo occasions kun je in verschillende samenstellingen tegenkomen. Dit biedt mogelijkheden om een exemplaar te zoeken dat goed bij jouw wensen en eisen aansluit. Een of twee schuifdeuren, twee of drie voorstoelen, een extra zitrij: je kunt alle kanten op met de Berlingo. Daarmee is de Berlingo een zeer praktische bestelauto. Niet gek dus dat de Citroën in 2019 nog werd uitgeroepen tot International Van of the Year.

Meer Citroen Berlingo modellen

Bekijk ook Citroen Berlingo occasions of meer informatie over de Citroen Berlingo op AutoTrack en Citroen Berlingo occasions op AutoWereld.