NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Citroen Xantia Occasions

19 occasions gevonden

Een Citroën Xantia occasion is en Franse gezinsauto die in de periode 1992-2002 is gebouwd. De Xantia was te verkrijgen als vijfdeurs hatchback en als stationwagon en onderscheidt zich ? zoals menig Citroën ? met zijn actieve vering. Deze vering zorgt voor een zeer comfortabele auto waarbij de ophanging oneffenheden in het wegdek soepel wegwerkt. De Xantia wordt steeds zeldzamer, maar is nog wel te krijgen op de occasionmarkt, zoals te zien is in ons aanbod.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Unieke vering Citroën Xantia occasion

Citroën is een merk dat jarenlang gepionierd heeft op het gebied van vering van zijn auto?s. Het begon al met de iconische Citroën DS, kreeg een vervolg in de Citroën CX en BX, waarna het systeem ook werd geïmplementeerd in de Citroën XM en Xantia. Deze hydropneumatische vering maakte elk wegdek boterzacht en zorgde voor die iconische ingezakte Citroëns, die na het starten langzaam omhoog kwamen. De Citroën Xantia occasion beschikt ook over deze vering en is dus een zeer comfortabele auto om in te rijden.

Citroën Xantia bouwjaren: 1992-2002


De Xantia werd gedurende een periode van tien jaar gebouwd in Frankrijk, maar de productie ging door tot 2010 in Iran. De Xantia was de opvolger van de Citroën BX en was de grote middenklasse gezinsauto van het merk. De auto is deels gerelateerd aan de Peugeot 406, een andere telg uit de PSA-samenwerking tussen Citroën en Peugeot. Zoals het een goede gezinsauto betaamt, is er voldoende ruimte voor vier volwassenen en ? met name in de stationwagon ? de nodige bagage.

Verschillende Citroën Xantia uitvoeringen


Citroën Xantia occasions komen in diverse uitvoeringen, waarvan de motoren de voornaamste onderscheidende factoren zijn. Ze zijn te vinden met benzine- en dieselmotoren en het absolute topmodel is de 3.0 V6. Dit is tevens de uitvoering die het meest luxe is uitgerust en dus ook het meeste wordt nagejaagd. Een goede V6 Xantia zoeft nog altijd moeiteloos over de snelweg en is zeer geschikt voor het afleggen van lange afstanden. Echter, naarmate het model ouder wordt, zijn ze steeds minder makkelijk te vinden.

Tweedehands Citroën Xantia wordt zeldzaam


Zoals zo vaak met gezinsauto?s die al een lange tijd niet meer worden gemaakt, verdwijnt de Citroën Xantia occasion ook steeds meer uit het straatbeeld. En dat is zonde, want de door Bertone ontworpen carrosserie is tijdloos en geeft nog altijd een sierlijk voorkomen. Het aanbod op de occasionmarkt is ronduit beperkt te noemen en de modellen die er te vinden zijn, wisselen in de regel voor weinig geld van eigenaar.

Citroën Xantia occasion, nog altijd de moeite waard


Is een Citroën Xantia occasion goed onderhouden, dan heb je nog altijd een model waar je veel plezier aan kunt beleven. Wie een Xantia gaat testrijden doet er goed aan om te controleren of dat onderhoud inderdaad goed is bijgehouden. Xantia?s kunnen, net zoals veel oude Citroëns, last hebben van roest- en rotplekken en ook de motor moet goed verzorgd zijn, wil je er nog een aantal jaren mee vooruit kunnen. Vind je zo?n model, dan vind je een occasion die elk jaar unieker wordt en waarin het nog altijd heerlijk rijden is.