NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Citroen DS Occasions

27 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 5 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Citroën DS

De tweedehands Citroën DS was in het verleden een echte godin op de weg, en voor velen geldt dit nog steeds. De naam wordt in het Frans uitgesproken als Déesse en vrij vertaald betekend dit ook ?godin?. De auto wordt nog steeds veel gezien op de wegen en het is eigenlijk altijd een opvallende verschijning. De auto heeft een karakteristiek design waar je echt van moet houden. Dit zeggen wij erbij, want het is zo dat het model je aanspreekt of juist helemaal niet. Een middenweg bestaat er eigenlijk niet. Er zijn zelfs mensen die de voorkant van de auto ?eng? vinden en dan ook liever niet hebben dat er een tweedehands Citroën DS achter hen rijdt. Liever zorgen zij er dan voor dat er weer een auto tussen komt te rijden. Een impact die maar weinig andere auto?s hebben op de Nederlandse wegen.

De Citroën Snoek

In Nederland wordt de tweedehands Citroën DS ook wel de Citroën Snoek genoemd. Dit is een bijnaam die de auto al snel kreeg, vooral om het unieke ontwerp van de auto. Sommigen noemen hem ook wel Badkuip. In 1955 reed de eerste Citroën DS de weg op. We hebben het dus over een echte oldtimer. Het feit dat er nog relatief veel van rondrijden geeft aan hoe hoog de kwaliteit en betrouwbaarheid van de auto liggen. Er werden meerdere uitvoeringen gemaakt. Als je via GasPedaal.nl gaat kijken bij de Citroën DS occasions, dan kom je vooral 5-deurs stationwagens tegen en 4-deurs sedan uitvoeringen. Daarnaast werden er ook nog 1200 cabrioletten gemaakt.

Concurrerende modellen

De Citroën DS was in 1955 de officiële opvolger van het model dat je nu kan vinden onder de tweedehands Citroën Traction Avant modellen. Dit model deed het ook goed op de markt, en als occasion oldtimer, maar dit model is toch nooit zo populair geweest als de tweedehands Citroën DS. Toen dit model op de markt werd gebracht moet deze de strijd aangaan met diverse modellen van andere merken. Deze kan je bij GasPedaal.nl vinden bij de Rover P6 occasions, bij de gebruikte Peugeot 403 en bij de tweedehands Mercedes 220 modellen. Van deze modellen rijden er tegenwoordig nog aanzienlijk minder rond dan van de Citroën Snoek oldtimer.

Diverse motoren

In de Citroën DS zijn meerdere motoren gebruikt. De motor heeft wel een standaard benzinemotor met 4 cilinders, maar de inhoud varieert. De inhoud is minimaal 1,9 liter en maximaal 2,3 liter. Hierdoor werd er een vermogen gerealiseerd van minimaal 75 pk en maximaal 140 pk.