NL aanbod

EU aanbod

BMW M 3 Occasions

96 occasions gevonden

De BMW M3 occasion is de sportieve, snelle variant van de overbekende BMW 3 Serie. Al sinds halverwege de jaren tachtig levert BMW met de M3 een variant die voor velen tot de verbeelding spreekt en waarbij nog altijd zeer lovend over diens rijeigenschappen geschreven wordt. Hoewel de nieuwste varianten van de M3 in weinig meer lijken op het eerste model uit 1986, is de filosofie hetzelfde gebleven. Het is een auto die alle ruimte en gemakken van een 3 Serie biedt, maar die tegelijk prima thuis is op een circuit.

Lees meer over BMW M3 onderaan de pagina

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Kijk ook eens naar 67 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

De BMW M3 occasion, een wolf in schaapskleren

Zoals gezegd draait de BMW M3 al een tijdje mee en dat zegt ook iets over diens daverende succes. Alle modellen hebben de motor voorin, en de aandrijving op de achterwielen. Dat zorgt voor strakke rij-eigenschappen, iets waar de M3 in uitblinkt. De modellen komen, afhankelijk van de generatie, als coupé, cabriolet en/of sedan. De stationwagon maakt pas vanaf de zesde generatie zijn opwachting. De M3 verschilt qua uiterlijk niet heel veel met zijn tammere broeders, maar wie goed kijkt zal duidelijk een agressieve styling zien, met brede wielkasten en wat meer bodywork.

Vanaf de jaren tachtig een succes


De eerste generatie BMW M3 zag het levenslicht in 1986 en zoals dat gaat bij veel high performance varianten van middenklasse modellen, werd hij veelvuldig ingezet op de internationale racecircuits. Daar werden buitengewoon veel successen behaald, wat spreekt voor de wegligging en het vermogen van deze auto.

Krachtige motoren


Stuk voor stuk beschikken deze M3?s over motoren die veel krachtiger zijn dan die van een gemiddelde BMW 3-serie. De hoeveelheid pk?s die geleverd wordt loopt eigenlijk per generatie op. In de modellen van de eerste generatie was dat nog een dikke 200 pk, maar de nieuwste varianten leveren tot wel meer dan 500 pk.

Elke generatie M3 occasion heeft z?n liefhebbers


BMW M3 occasions behoren tot de meest begeerde varianten van de 3 Serie en misschien wel tot de meest begeerde BMW?s. Goed bewaarde varianten hebben een grote schare liefhebbers. Het enige probleem met dergelijke snelle modellen, is dat er een kans is dat je een uitgeleefd model treft. Hiervoor geldt eigenlijk altijd het advies: lijkt de prijs te mooi om waar te zijn, dan is dat waarschijnlijk ook zo. Goed onderzoek is essentieel bij de aanschaf van een BMW M3 occasion en wie twijfelt kan altijd de hulp inroepen van de verschillende M3-clubs die Nederland rijk is.

Bekende concurrenten voor BMW M3 occasion


BMW is niet het enige merk dat zijn middenklassers omgetoverd heeft tot echte sportwagens. Eeuwige concurrenten Audi en Mercedes doen hetzelfde met hun Audi RS4 en de AMG-varianten van de Mercedes-Benz C-klasse. Geen van deze modellen heeft echter dezelfde klank in de oren als de BMW M3. Want BMW stond aan de wieg van de sportieve gezinsauto en dit soort historisch erfgoed is iets waar je weinig tegen kan doen.

Prijs BMW M3 is stevig


Zoveel vermogen en sportief rijgedrag komt natuurlijk niet gratis. De prijs van een gemiddelde BMW M3 occasion ligt dan ook aanzienlijk hoger dan die van een 3 Serie, net zoals dat het geval is bij bijvoorbeeld de BMW M4 of de BMW M5. Zeker als je zoekt naar een model met weinig gereden kilometers, zul je soms behoorlijk de portemonnee moeten trekken. Doe je dat echter, dan heb je een auto met de gebruiksgemakken en ruimte van een middenklasser die tegelijk menig sportwagen het nakijken geeft.

Uitvoeringen

Populaire zoekopdrachten