NL aanbod
Import auto's
Wijzig zoekopdracht
Bouwjaar
Prijs
Km.stand

Uitgebreid zoeken


Tweedehands Lamborghini Diablo

Tussen 1974 en 1990 was de Lamborghini Countach het absolute topmodel van het merk. Het bijzondere design zorgde ervoor dat het merk een boost kreeg die het nooit meer kwijtraakte. In 1990 was het toch wel tijd om afscheid te nemen en een nieuw topmodel op de markt te zetten. Toch wilde het merk niet helemaal afscheid nemen van het unieke ontwerp dat het imago bepaalde. Daarom werd het nieuwe topmodel van Lamborghini in dezelfde stijl ontworpen. Zo kwam de Lamborghini Diablo op de markt in 1990. Ook dit model was ongekend succesvol en bleef tot het jaar 2001 in productie.

Moderner kon het niet

De tweedehands Lamborghini Countach was het eerste model met het bijzondere ontwerp. De Lamborghini Miura occasions komen vanuit de tijd voor dit design en deze moest uit productie worden genomen omdat de consument de auto niet meer ‘up to date’ vond. Het moest moderner en daar gaf het merk gehoor aan met de Lamborghini Countach. Deze bleef zestien jaar lang in productie, in een nagenoeg onveranderd model. Het model is natuurlijk te herkennen aan de speciale wig-vorm en de koplampen die volledig ingeklapt konden worden. In 1987 voegde het Amerikaanse Chrysler zich bij Lamborghini, waardoor er meer geld kon worden vrijgemaakt om te werken aan een nieuw model. Dit resulteerde in 1990 in de Lamborghini Diablo.

Behoud van sterke punten

De sterkste punten van de tweedehands Lamborghini Countach zijn ook terug te zien in de tweedehands Lamborghini Diablo. Denk aan de kenmerkende schaardeuren. De lage voorzijde van de auto komt ook overeen, maar wanneer we de modellen vergelijken aan vormgeving van de voorzijde, dan zien we dat de wig-vorm er voor een groot deel uit is en dat de Diablo een spitse voorkant heeft. Opvallend aan de Lamborghini Diablo occasions zijn natuurlijk de enorme luchtinlaten.

De varianten

Tussen 1990 en 1993 werd er uitsluitend een coupé op de markt gezet. In 1993 kwam hier een open variant bij, ofwel de roadster. De twee versies werden voorzien van een 492 pk 5,7 l motor. Later volgde er een speciale Lamborghini Diablo SV, welke een motor had die een prestatievermogen kon leveren van 530 pk. De Lamborghini Diablo occasions met een bouwjaar vanaf 1999 hebben een sterkere motor. De sterkste variant levert een vermogen van 590 pk. De tweedehands Lamborghini Diablo is als roadster en als coupé via GasPedaal.nl te vinden met achterwielaandrijving en 4wd.
Gaspedaal.nl / Lamborghini / Diablo