Renault 5 Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
16 resultaten

Tweedehands Renault 5

De tweedehands Renault 5 behoort tot de wat oudere occasions in het aanbod van GasPedaal.nl. Deze auto werd door de Franse autofabrikant op de markt gezet in 1972. Er verschenen uiteindelijk twee generaties van voordat de productie weer stopte in het jaar 1990. De Renault 5 was een groot succes op de nieuwmarkt, als officiële opvolger van de eveneens succesvolle Renault 4. Natuurlijk zijn er ook nog tweedehands Renault 4 modellen te vinden tussen de occasions. Uiteindelijk werd de Renault 5 opgevolgd door de welbekende Renault Clio.

Een compacte auto

De tweedehands Renault 5 is een goede keuze voor iedereen die zoekt naar een oudere auto in een lekker compact formaat. Het kleine formaat van de auto was ook zeker één van de redenen van het succes van de auto toen deze voor het eerst op de markt verscheen. Ook was dit de eerste auto met kunststof bumpers. De auto moest de directe concurrentie aangaan met meerdere modellen. Ook als occasion zijn dit nog altijd modellen die ook erg geliefd zijn. Hierbij valt te denken aan de tweedehands Peugeot 205, de gebruikte Volkswagen Polo en de Opel Corsa occasions. Nieuw werd de Renault 5 aangeboden als een Renault 6 alternatief, in een lagere prijsklasse.

Meerdere modellen op de markt

De tweedehands Renault 5 is in meerdere varianten te vinden. Aanvankelijk werd de auto uitsluitend gemaakt als 3-deurs hatchback. Zeven jaar na het verschijnen van de eerste uitvoering werd er ook een 5-deurs hatchback gepresenteerd. Dit was in 1979. De allereerste generatie van de Renault 5 werd voorzien van een 4-cilinder benzinemotor. Later varieerde de motorinhoud van 1,0 liter tot maximaal 1,4 liter. De eerste generatie is ook te herkennen aan de pook in het dashboard. Pas later werd de ze verplaatst naar de plek waar we de pook tegenwoordig gewend zijn. Er zijn verschillende sportieve modellen op de markt gekomen. Het model dat wordt gezien als het beste sportmodel van de eerste generatie verscheen in 1980. Dit is de tweedehands Renault 5 Turbo, welke een vermogen levert van maar liefst 160 pk.

De Renault Super 5

In 1985 kwam de tweede generatie van de Renault 5 op de markt. Deze werd van begin af aan ook wel de Renault Super 5 genoemd en tussen deze uitvoeringen vinden we ook de tweedehands Renault 5 GT Turbo en die vooral populair was in het opvallende Racing Blue. Deze tweedehands Renault 5 levert een vermogen van 115 pk en heeft een handgeschakelde 5-versnellingsbak. Er zijn ook wel automaten te vinden tussen de tweedehands Renault 5 modellen. Deze waren optioneel leverbaar.

Populaire zoekopdrachten

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.