Lamborghini Countach occasions

1 resultaten
 • car
  € 429.500
  Lamborghini Countach - 25 th Anniversary LP 112
  Bouwjaar: 1989, Km.stand: 18.553 km
  Benzine, 5167cc, 335kW, Handgeschakeld, Coupé, Blauw, 2-deurs
  Enschede (OV)
  Bron: AutoTrack

Tweedehands Lamborghini Countach

De Lamborghini Countach is hét model dat ook in deze tijd nog altijd bepalend is voor de stijl, de status en het imago van het Italiaanse merk. Deze unieke Lamborghini werd voor het eerst gemaakt in 1974 en de productie liep door tot 1990. Lamborghini begon als fabrikant van tractoren en maakte de overstap naar auto’s bij wijze van proef. Als je op GasPedaal.nl eens naar de Lamborghini occasions kijkt, dan zie je enkele modellen die zeker opvallen. Dit zijn de modellen die het merk echt groot hebben gemaakt. We hebben het dan bijvoorbeeld over de tweedehands Lamborghini Jarama of de gebruikte Lamborghini Islero. De Lamborghini Countach speelt ook zeker een hoofdrol in het vormen van het merk.

De unieke vormgeving

Marcello Gandini, een designer van Bertone, is verantwoordelijk voor de vormgeving van de Lamborghini Countach. Deze topontwerper durfde het aan om een heel eigen model te geven aan de zogenaamde wig-vorm. Daar was zeker lef voor nodig, want het is een heel sterk model geworden. Dit wil zeggen: je vindt het prachtig, of je vindt het absoluut lelijk. De vraag bleef dan ook tot het laatste moment hoe de automarkt zou reageren op het design. De Lamborghini Countach is een coupé met een ontwerp waar je gewoonweg niet omheen kan. Lamborghini zal zeker nooit spijt hebben gehad van het gedurfde ontwerp, want nog steeds wordt dit model gezien als hét model dat Lamborghini gemaakt heeft tot wat het vandaag is.

Afwijkende kenmerken

Inmiddels is Lamborghini overgenomen door Volkswagen, maar ook de overname heeft er niet voor gezorgd dat de Lamborghini Countach vergeten werd. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het karakter van deze tweedehands Lamborghini Countach. De auto heeft een hoogte die nauwelijks de 100 centimeter aantikt. Je moet dan ook wel in goede conditie zijn om normaal in en uit te kunnen stappen. Daarnaast is het model twee meter breed. Eerdere modellen tonen deze unieke verhoudingen niet. Latere modellen overigens wel. De tweedehands Lamborghini Diablo toont bijvoorbeeld een vergelijkbaar design.

Een middenmotor

De tweedehands Lamborghini Countach is voorzien van een V12 middenmotor. Er is wel verschil tussen de diverse generaties van de Lamborghini Countach. De eerste generatie was voorzien van een 3,9 l V12 middenmotor met een prestatievermogen van 375 pk. Vervolgens werd er gekozen voor een motor die iets minder presteerde, namelijk een vermogen van 355 pk, tot het jaar 1982. Hierna werd de Lamborghini Countach voorzien van een 5,1 l motor met een vermogen van 455 pk.
Gaspedaal.nl / Lamborghini / Countach