Lamborghini Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
59 resultaten

Tweedehands Lamborghini

Lamborghini was aanvankelijk geen automerk. In de jaren zestig van de vorige eeuw was het nog een fabrikant van tractoren die een gokje wilde wagen op de markt. Dit zal ongetwijfeld een beslissing zijn geweest waar Lamborghini nooit spijt van heeft gehad, want het merk behoort nu toch wel tot de meest legendarische automerken ooit. De lat werd dan ook erg hoog gelegd, want het merk wilde direct gaan concurreren met Ferrari. Deze poging werd gewaagd in 1963, met de eerste auto van het label. Dit was de Lamborghini 350 GT, een 2-zits coupé. Deze wist direct al een maximum snelheid te bereiken van 260 km/u en had slechts 6,4 seconden nodig om de 100 km/u te bereiken. De V12 motor leverde een prestatievermogen van 280 pk. De tweedehands Lamborghini 350 GT kent vier verkoopjaren, van 1964 tot en met 1967. Er werden er in deze jaren 120 verkocht, en dat zorgt er natuurlijk voor dat we het hebben over een zeldzaam eerste model. Lamborghini’s zijn natuurlijk geen goedkope wagens, ook niet in de jaren zestig. Een verkoopaantal van 120 viel dan ook zeker niet tegen en er werd doorgewerkt aan nieuwe modellen. De tweedehands Lamborghini 400 GT is het tweede model dat op de markt werd gebracht en deze werd tegelijk geïntroduceerd met de Lamborghini Islero. In vijf jaar tijd werden er van deze modellen het dubbele aantal verkocht. De tweedehands Lamborghini 400 GT levert 320 pk en de gebruikte Lamborghini Islero levert 340 pk. De carrosserie-onderneming Touring, uit Italie, was verantwoordelijk voor het design en de vervaardiging van de eerste drie modellen. Hierna stapte Lamborghini over naar carrosseriemaker Bertone.

Andere succesvolle modellen

Door de jaren heen zijn er veel populaire modellen van Lamborghini verschenen, waaronder de Lamborghini Jarama aan het begin van de jaren zeventig, de Lamborghini Silhouette en de Lamborghini Urraco aan het einde van de jaren zeventig en de Lamborghini Jalpa in de jaren tachtig. De Lamborghini Miura zorgde voor een enorm succes. Dit model was, met een topsnelheid van een kleine 300 km/u, één van de snelste wagens in de jaren zestig en zeventig.

De tweedehands Lamborghini LM 002

Tussen 1986 en 1993 verscheen er een bijzonder model van Lamborghini op de markt, namelijk een SUV. Dat is wel het laatste wat verwacht werd van het merk. We hebben het over de tweedehands LM 002 die een topsnelheid kon bereiken van 223 km/u. Dit was een record voor terreinwagens. In 2018 kwam de tweede SUV van het merk uit, namelijk de Urus. De tweedehands Diablo was het laatste model voor de overname door Audi. De gebruikte Lamborghini Murcielago was het eerste model dat, in 2001, op de markt werd gezet door Audi. Dit model werd opgevolgd door onder andere de Gallardo, Aventador en Huracán.

Lamborghini

Altijd al gedroomd van een Lamborghini? Vind nu populaire Lamborghini occasions, bijvoorbeeld de iconische Countach of een Murciélago. Een ander ondertussen populair model is de Gallardo. Deze en andere modellen zijn makkelijk te vinden op Gaspedaal.nl.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.