Mitsubishi Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
5097 resultaten

Tweedehands Mitsubishi

Het Japanse automerk Mitsubishi is onderdeel van een enorm samenwerkingsverband van bedrijven (meer dan 600 wereldwijd) dat onder de vlag van het gelijknamige concern valt. Autofabrikant Mitsubishi Motors Corporation behoort tot één van de zeven bedrijfsonderdelen waaruit het concern bestaat. In die groep worden naast auto’s ook schepen, vliegtuigen en ruimtevaartuigen gemaakt. Mitsubishi stamt uit 1870, toen Yataro Iwasaki een rederij startte. De autogeschiedenis van het concern begon pas 47 jaar later, in 1917, toen Mitsubishi zijn eerste automobiel presenteerde, de Model A. Die deed met een totale verkoop van 22 stuks de autowereld niet op zijn grondvesten schudden, maar Mitsubishi ontpopte zich al snel als een automerk dat niet bang was anders te denken dan anderen. Het merk ontwikkelde in 1931 Japans eerste dieselmotor, bouwde bussen en bedrijfswagens, en presenteerde in 1936 het prototype van de PX33, een vierwielaangedreven auto die de basis zou vormen voor beroemde all wheel drive Mitsubishi’s van de toekomst.

Mitsubishi personenauto’s

Mitsubishi’s internationale succes met personenauto’s nam een vlucht in de jaren 50 en 60; vooral toen in 1962 de Colt verscheen, de eerste auto in een modelreeks die decennialang wereldwijd populair zou blijven. Mitsubishi kwam in de vroege jaren 70 naar Nederland en werd hier al snel een gevestigde naam, met populaire modellen als de Colt, Lancer en Galant. Net als aartsrivalen Toyota en Honda maakte het merk indruk met auto’s die degelijkheid en betrouwbaarheid combineerden met een rijke standaarduitrusting. Mitsubishi lanceerde bovendien modellen die aansloegen bij liefhebbers, zoals de sportieve modellen Starion en Eclipse en de echte sportwagen de 3000 GT. Daarnaast was het merk succesvol met vierwielaangedreven modellen als de Pajero en de pick-up L 200.

Mitsubishi in Nederland

In 1995 begon Mitsubishi in het Limburgse Born met de productie van de Carisma. Die auto, gebouwd naast de Volvo S40/Volvo V40 (waarmee hij de bodemplaat deelde), zou tot 2003 in productie blijven; toen waren er ruim 391.000 exemplaren van gebouwd. In Born rolden ook de Space-Star (1998-2004), Colt (2004-2012) en Outlander (2008-2012) van de lopende band. In totaal zijn er in Born bijna 1,14 miljoen Mitsubishi’s geproduceerd. Anno nu heeft Mitsubishi in Nederland een modellenprogramma dat vooral bestaat uit stadsauto’s als de Mitsubishi Space Star en de elektrisch aangedreven i-MiEV en SUV’s in verschillende formaten als de ASX, Outlander en Pajero en de in de bedrijfswagenmarkt populaire L200 pick-up. De Lancer is Mitsubishi’s enige model in de middenklasse.

Mitsubishi

Ben je op zoek naar een Outlander, Space Star, Colt of andere tweedehands Mitsubishi? Op Gaspedaal.nl staan velen gebruikte Mitsubishi’s uit alle modelcategorieën en van elke leeftijd.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.