5.374 occasions gevonden

Mail alert instellen
Sorteer op:

Mitsubishi occasions

Het Japanse automerk Mitsubishi is onderdeel van een enorm samenwerkingsverband van bedrijven (meer dan 600 wereldwijd) dat onder de vlag van het gelijknamige concern valt. Autofabrikant Mitsubishi Motors Corporation behoort tot één van de zeven bedrijfsonderdelen waaruit het concern bestaat. In die groep worden naast auto’s ook schepen, vliegtuigen en ruimtevaartuigen gemaakt.

Mitsubishi stamt uit 1870, toen Yataro Iwasaki een rederij startte. De autogeschiedenis van het concern begon pas 47 jaar later, in 1917, toen Mitsubishi zijn eerste automobiel presenteerde, de Model A. Die deed met een totale verkoop van 22 stuks de autowereld niet op zijn grondvesten schudden, maar Mitsubishi ontpopte zich al snel als een automerk dat niet bang was anders te denken dan anderen. Het merk ontwikkelde in 1931 Japans eerste dieselmotor, bouwde bussen en bedrijfswagens, en presenteerde in 1936 het prototype van de PX33, een vierwielaangedreven auto die de basis zou vormen voor beroemde all wheel drive Mitsubishi’s van de toekomst.

Mitsubishi personenauto’s

Mitsubishi’s internationale succes met personenauto’s nam een vlucht in de jaren 50 en 60; vooral toen in 1962 de Mitsubishi Colt verscheen, de eerste auto in een modelreeks die decennialang wereldwijd populair zou blijven. Mitsubishi kwam in de vroege jaren 70 naar Nederland en werd hier al snel een gevestigde naam, met populaire modellen als de Colt, Lancer en Galant. Net als aartsrivalen Toyota en Honda maakte het merk indruk met auto’s die degelijkheid en betrouwbaarheid combineerden met een rijke standaarduitrusting. Mitsubishi lanceerde bovendien modellen die bij aansloegen bij liefhebbers, zoals de sportieve modellen Starion en Eclipse en de echte sportwagen 3000 GT. Daarnaast was het merk succesvol met vierwielaangedreven modellen als de Pajero en de pick-up L200.st

Mitsubishi’s activiteiten in de racerij leverden het merk veel naamsbekendheid op. Al vanaf 1967 is Mitsubishi actief in de rallysport, waarin het talloze successen behaalde, waaronder 34 overwinningen in het wereld rallykampioenchap (WRC), de meeste daarvan met verschillende generaties van de Galant en de Lancer. Ook in de beroemde Safari Rally en later in de Dakar Rally pakte Mitsubishi talloze overwinningen met de Pajero en de L 200.

In 1995 begon Mitsubishi in het Limburgse Born met de productie van de Mitsubishi Carisma. Die auto, gebouwd naast de Volvo S40/V40 (waarmee hij de bodemplaat deelde), zou tot 2003 in productie blijven; toen waren er ruim 391.000 exemplaren van gebouwd. In Born rolden ook de Mitsubishi Space Star (1998-2004), Colt (2004-2012) en Outlander (2008-2012) van de lopende band. In totaal zijn er in Born bijna 1,14 miljoen Mitsubishi’s geproduceerd.

Mitsubishi modellen

Anno nu heeft Mitsubishi in Nederland een modellenprogramma dat vooral bestaat uit stadsauto’s als de Mitsubishi Space Star en de elektrisch aangedreven i-MiEV en SUV’s in verschillende formaten als de ASX, Outlander en Pajero en de in de bedrijfswagenmarkt populaire L200 pick-up. De Lancer is Mitsubishi’s enige model in de middenklasse. Vooral met de Outlander Phev heeft Mitsubishi recentelijk goed gescoord; deze plug-in hybride SUV was dankzij zijn gunstige belastingtarief van 0 procent in 2013 het meest verkochte automodel in Nederland.

Op GasPedaal.nl staat een aanbod van enkele duizenden gebruikte Mitsubishi’s uit alle modelcategorieën en van elke leeftijd.

Let op! Dit is de testomgeving van GasPedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.