NL aanbod

EU aanbod

Daihatsu Valera Occasions

1 occasions gevonden

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Daihatsu Valéra

Daihatsu is natuurlijk het Japanse merk dat zich heeft gespecialiseerd in de kleine en compacte auto?s. De auto?s die het op verschillende continenten goed doen blijven soms wel tientallen jaren lang in productie. Zo zijn er modellen, zoals de tweedehands Daihatsu HiJet, waar al meer dan toen generaties van zijn verschenen. Aan de andere kant heeft het merk ook enkele modellen op de markt gebracht die slechts enkele jaren werden geproduceerd, en waarvan er vanzelfsprekend ook minder te vinden zijn. De Daihatsu Valéra is er hier eentje van. De eerste Daihatsu Valéra werd gemaakt in 1995 en de laatste rolde in 2001 al van de band af.

Een kleine oplage voor Nederland

Er zijn altijd grote verschillen te zien tussen de oplagen van de verschillende modellen van het Japanse merk. Van de tweedehands Daihatsu HiJet zijn er eindeloos veel te vinden, vooral omdat er hiervan letterlijk miljoenen werden gemaakt. Het is toch wat lastiger om een tweedehands Daihatsu Valéra te vinden via GasPedaal.nl. Van dit model werden er namelijk nog geen 2200 op de Nederlandse markt gezet. Hierdoor zijn er natuurlijk veel minder occasions van de Daihatsu Valéra te vinden. Daarnaast is het zo dat deze auto ook een stuk minder bekend is. Dat is zonde, want het gaat om een model dat zeker betrouwbaar is.

Een 4-deurs sedan

De tweedehands Daihatsu Valéra is een 4-deurs sedan die wordt gezien als één van de meest betrouwbare modellen van het merk. Het is dan ook meer dan zonde dat deze auto niet zo goed bekend is onder het grote publiek in Nederland. Er worden veel overeenkomsten gezien tussen de tweedehands Daihatsu Valéra en de gebruikte Daihatsu Charade. Deze laatste behoort tot de twee meest populaire modellen van het merk, en staat hierbij op de tweede plek. Op de eerste plek vinden we de gebruikte Daihatsu Cuore. Ondanks dat de Daihatsu Valéra veel overeenkomsten met de geliefde Charade laat zien is deze toch lang niet zo populair geworden. Al binnen een jaar na het invoeren van het eerste model werd het model alweer aangepast om deze populairder te maken. Dit is niet erg gelukt. De Daihatsu Valéra kon het niet winnen van de grootste concurrenten, de tweedehands Citroën AX en de gebruikte Nissan Micra.

De betrouwbare techniek van Toyota

Toyota heeft het grootste belang in Daihatsu en het is dan ook niet verwonderlijk dat door de jaren heen steeds meer modellen van het Japanse merk werden uitgerust met onderdelen van Toyota. De tweedehands Daihatsu Valéra is volledig voorzien van de techniek van Toyota.