NL aanbod

EU aanbod

Daewoo Kalos Occasions

40 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Daewoo Kalos

De Daewoo Kalos is ontworpen door Giugiaro en kwam op de eerste plaats op de markt als een 5-deurs hatchback. Mede door het succes van dit model werd er twee jaar later besloten om er ook een 4-deurs sedan van te maken. De Daewoo Kalos was de officiële opvolger van de populaire tweedehands Daewoo Lanos. De auto werd voor het eerst gepresenteerd in 2002. Dit gebeurde dan ook feitelijk na het failliet gaan van Daewoo Motor, want dit vond plaats in 1999. De Kalos werd op het randje toch nog uitgegeven door Daewoo zelf, vlak voordat het geheel werd verkocht aan het Amerikaanse General Motors. Deze besloot uiteindelijk om de Daewoo modellen die nog werden geproduceerd verder te produceren onder de naam Chevrolet. Zo werd de Daewoo Kalos in 2005 de Chevrolet Kalos.

Verschillende motoren in de Kalos

Als je nog een echte Daewoo Kalos wilt kopen, dan zal je via GasPedaal.nl dus op zoek moeten gaan naar een tweedehands Daewoo Kalos die gebouwd is tussen 2002 en 2005. Er werden diverse motoren voor de auto gebruikt. Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit drie verschillende benzinemotoren. Er is een 1,2 liter motor, een 1,4 liter motor met 8 kleppen en een 1,4 liter motor met 16 kleppen. Verreweg de meeste tweedehands Daewoo Kalos modellen zijn handgeschakeld, maar er zijn ook enkele automaten van gemaakt.

Hatchback en sedan

Uiteindelijk werd er een hatchback en een sedan gemaakt van de Daewoo Kalos. Als je interesse hebt in een tweedehands Daewoo Kalos sedan, dan is het nodig om op zoek te gaan naar een model uit 2004, dat is het enige productiejaar van dit model. De sedan is lekker ruim. Deze is namelijk 36 centimeter langer gemaakt dat het model van de tweedehands Daewoo Kalos hatchback. Technisch zijn beide varianten wel compleet gelijk. De kofferbak van de sedan uitvoering biedt een inhoud van 320 liter. De hatchack uitvoering is aan ruimte goed te vergelijken met de tweedehands Volkswagen Polo.

Concurrentie op de markt

Door de vrijwel gelijke grootte is de Volkswagen Polo een belangrijk concurrerend model van de tweedehands Daewoo Kalos hatchback. De Daewoo Kalos heeft zeker nog andere concurrentie op de markt. Zo vallen de tweedehands Honda Jazz, de Suzuki Swift occasions, de gebruikte Hyundai Getz en de Daihatsu Young RV onder de directe concurrentie. Ook de tweedehands Citroën C3 wordt genoemd als een concurrerend model van de gebruikte Daewoo Kalos. Natuurlijk zijn al deze occasions ook terug te vinden in het ruime aanbod tweedehands auto?s die je via GasPedaal.nl kunt vinden.