NL aanbod

EU aanbod

Tweedehands Daewoo Lanos

Giugiaro was verantwoordelijk voor het ontwerpen van de Daewoo Lanos, zoals deze later onder meer ook de Daewoo Kalos nog heeft ontworpen vlak voordat het merk werd verkocht aan General Motors. De tweedehands Daewoo Lanos viel in de compacte middenklasse van het Zuid-Koreaanse merk en werd binnen het assortiment onder de gebruikte Daewoo Nubira gepositioneerd. Het onderstel van de Daewoo Lanos is gelijk aan die van de gebruikte Daewoo Nexia. De basis van dit onderstel was dan weer afkomstig van de tweedehands Opel Kadett, welke ook jarenlang tot de meest populaire auto?s op de markt heeft behoord.

Drie verschillende modellen

De allereerste Daewoo Lanos werd in 2997 gepresenteerd. Deze werd in drie verschillende uitvoeringen op de markt gezet, namelijk als 4-deurs sedan, als 3-deurs hatchback en als 5-deurs hatchback. Vier jaar na de presentatie van de eerste uitvoering onderging de Daewoo Lanos een metamorfose. Deze facelift was dé gelegenheid om enkele zaken aan het model te optimaliseren. Het dashboard werd volledig opnieuw ontworpen, de voor- en de achterzijde van het model werden licht gewijzigd en de zittingen in de auto werden comfortabeler gemaakt. De enorme C-stijl, die zorgde voor een beperkt zicht schuin-achter, bleef wel onaangepast.

Motoruitvoeringen

De tweedehands Daewoo Lanos is beschikbaar met drie verschillende benzinemotoren. Er is een 1,3 liter, een 1,5 liter en een 1,6 liter uitvoering. Alle uitvoeringen zijn te verkrijgen als handgeschakelde versie. Alleen de 1,5 liter variant komt ook voor als automaat. De motoren die zijn te vinden in de gebruikte Daewoo Lanos modellen staan bekend om hun zuinigheid en om het feit dat deze relatief stil zijn. Een tweedehands Daewoo Lanos levert, afhankelijk van de motor, een vermogen van minimaal 75 pk. Het maximale vermogen ligt op 106 pk. De ruimte in de tweedehands Daewoo Lanos is wel wat beperkt. Zeker als je vaak lange mensen achterin wilt vervoeren is dit wellicht niet de beste keuze. Vaak stoten zij achterin het hoofd aan het dak. Ook de kofferbak is niet erg ruim, met een totale capaciteit van 250 liter.

Concurrerende modellen

Zoals alle modellen op de automarkt heeft natuurlijk ook de tweedehands Daewoo Lanos flinke concurrentie van andere modellen. De tweedehands Nissan Almera valt onder deze concurrerende modellen en ook de gebruikte Opel Corsa is een sterke concurrent. Daarnaast zijn de Mazda 323 occasions, de gebruikte Citroën Xsara modellen, de occasions van de Nissan Almera en de tweedehands Hyundai Accent ook te noemen als concurrenten. Ook al deze modellen zijn via GasPedaal.nl tweedehands te vinden.