Daewoo Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
551 resultaten

Tweedehands Daewoo

Daewoo was officieel een automerk uit Zuid-Korea. De onderneming hield zich niet alleen bezig met het maken van auto’s, maar was ook actief op het gebied van elektronica, scheepsbouw en mijnbouw. Ondanks dat het bedrijf goede zaken deed ging het in het jaar 1999 toch failliet. Uiteindelijk werd de merknaam overgenomen en werd General Motors, GM, verantwoordelijk voor het op de markt zetten van Daewoo auto’s. Helaas besloot GM om vanaf 2005 geen Daewoo modellen meer te leveren aan Europa. Hier gingen de modellen verder onder merknaam Chevrolet. Een nieuwe Daewoo is dan ook niet meer te krijgen in Europa, maar er zijn er natuurlijk via Gaspedaal.nl nog meer dan genoeg tweedehands auto’s van Daewoo te krijgen.

De levensloop van Daewoo

In 1937 kwam de allereerste Daewoo uit de fabriek rijden. Dit was een kleinschalige vrachtwagen. In deze tijd was het eigenlijk nog geen Daewoo, maar werd de naam NMC, National Motor Company, gebruikt. In 1962 vond er een wijziging in de naam plaats. Vanaf dit jaar ging het bedrijf door onder de naam Senara Motor Company, SMC. Er werd in de jaren zestig ook een samenwerkingsverband aangegaan met het Japanse merk Toyota, maar dit verband werd weer ontbonden in het jaar 1972. In datzelfde jaar werd er een nieuwe samenwerking tot stand gebracht met General Motors. Vanaf half jaren zeventig werden de auto’s op de markt gebracht onder de naam Saehan Motor. Daewoo Motor is de bedrijfsnaam die eigenlijk pas sinds 1983 in gebruik werd genomen. In 1993 stopte de samenwerking met General Motors. Uiteindelijk ging Daewoo failliet in 1999, maar niet voordat er nog twee toppers op de markt verschenen, namelijk de Daewoo Matiz en de Daewoo Kalos.

Verkoop aan General Motors

Zeker de bijzonder kleine auto, de tweedehands Daewoo Matiz, werd direct immens populair op de markt. Helaas kon dit het bedrijf niet meer redden uit het financiele noodweer waar het in verkeerde. In 2002 werd het automerk verkocht aan General Motors. Deze bleef diverse modellen produceren. De Daewoo Matiz werd de Chevrolet Matiz, bijvoorbeeld.

Populaire modellen

Natuurlijk zijn er nog meer dan genoeg tweedehands Daewoo modellen te vinden. Je kan bijvoorbeeld via Gaspedaal.nl op zoek gaan naar de populaire tweedehands Daewoo Matiz of de Daewoo Kalos, maar ook de gebruikte Daewoo Nubira en de Daewoo Lanos occasions doen het nog altijd erg goed. Daewoo is dan misschien van de nieuwmarkt gehaald, maar we zijn de populaire modellen zeker nog niet vergeten.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.