NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Citroen XM Occasions

23 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Citroën XM

De Citroën XM werd in 1989 gepresenteerd als de nieuwe opvolger van de Citroën CX. Vooral het unieke design van de auto trok direct de aandacht. De tweedehands Citroën XM is nogal hoekig vormgegeven en de lijnvorming werd op dat moment omschreven als futuristisch. De generaties die na de eerste Citroën XM volgden hadden hetzelfde of een soortgelijk lijnenspel, waardoor er al snel niets futuristisch meer aan was. Het werd direct gezien als het nieuwe, moderne gezicht van de Franse fabrikant.

Veel ruimte in de Citroën XM

Een tweedehands Citroën XM kopen via GasPedaal.nl is zeker een goed idee als je zoekt naar een ouder model auto met veel ruimte. De gebruikte Citroën XM is beschikbaar als stationwagen en als sedan met hatchback. Deze laatste heeft een laadruimte van 455 liter. Wanneer de achterbank helemaal wordt neergeklapt, dan ontstaat er een ruimte van maar liefst 1460 liter. De kofferbak van de tweedehands Citroën XM stationwagen is natuurlijk nog ruimer. Standaard heeft deze laadruimte een volume van 750 liter, en dit wordt vergroot naar maar liefst 1960 liter bij het neerklappen van de achterbank. Het interieur van de Citroën occasions is ook zeker ruim opgezet. Er is zowel voorin als achterin meer dan voldoende beenruimte voor de passagiers. Aan interieurruimte is de Citroën XM goed te vergelijken met die van de tweedehands BMW 7-serie en de Audi A8.

Ruim tien jaar in productie

Er werden meerdere generaties van de Citroën XM gemaakt. Je kan dan ook meerdere modellen vinden in het aanbod tweedehands Citroën XM modellen op GasPedaal.nl. De productie van dit model heeft ruim tien jaar geduurd en steeds werden er nieuwe aanpassingen aan het model gemaakt om deze te laten voldoen aan de nieuwste trends op de automarkt. De allerlaatste Citroën XM werd gemaakt in 2000, waarna het model werd opgevolgd door de tweedehands Citroën C6. De laatste productiejaren werd de Citroën XM voorzien van onder meer airbags (front en zij), elektrische ramen en airco.

Diverse uitvoeringen

De Franse fabrikant heeft gekozen voor het gebruik van diverse motoren in de modellen. Je kan een tweedehands Citroën XM kopen met een turbobenzinemotor of bijvoorbeeld met een turbodieselmotor. Ook in het vermogen zijn verschillen te ontdekken. Afhankelijk van de motor wordt er een vermogen geleverd van 121 pk, 132 pk, 141 pk, 147 pk, 167 of 190 pk. De nieuwere modellen werden bijvoorbeeld uitgerust met een 190 pk 2,9 V6 cilinder of een 167 pk 3,0 V6 cilinder. De sterkere dieselmotor werd na 1994 in gebruik genomen.