NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Citroen CX Occasions

20 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Met een Citroën CX koop je een echte klassieke Citroën

De Citroën CX is een klassiek model van de Franse autofabrikant Citroën, dat verkocht werd tussen 1974 en 1991. Een tweedehands Citroën CX beschikt over het unieke hydropneumatische veersysteem waar Citroën om bekendstaat. Het model is in verschillende basisuitvoeringen op de markt gebracht, wat verschillende Citroën CX prijzen met zich meebrengt. Ten eerste is er het standaardmodel, een vierdeurs berline (lengte tussen de 4657 en de 4666 millimeter afhankelijk van de uitvoering). Dan is er nog de vijfdeurs stationwagen met de naam Break met een lengte van 4952 millimeter.

Ook zijn er verlengde uitvoeringen van de berline die in de benzine-uitvoering Prestige heet en in de diesel-uitvoering Limousine. Beide hebben een lengte van 4907 millimeter. Op de CX Break na bestaat er van alle modellen ook een Turbo-uitvoering. Van de CX Prestige en de CX break bestaat ook een uitvoering met een drietraps automaat. Omdat de CX niet meer gemaakt wordt, zijn er enkel nog Citroën CX occasions te krijgen, maar ga je een Citroën CX kopen, dan heb je dus wel keuze uit talloze opties.

Citroën CX occasions met unieke vormgeving


Naast het typische Citroën veersysteem heeft de Citroën CX nog een aantal andere unieke kenmerken. Zo heeft het model een holle achterruit, een unieke vormgeving voor de koplampen en half bedekte achterwielen. De grote voorruit wordt gedekt door één ruitenwisser. Het dashboard is ontworpen met het idee dat de bestuurder elke functie in de auto met de vingertoppen moet kunnen bereiken, en de richtingaanwijzers, claxon, ruitenwissers en dimlichten kunnen dan ook met knoppen aan beide zijden van het stuurwiel aan- en uitgezet worden. Ook bevindt zich in het dashboard van de klassieke uitvoering een glazen oog met een rond kokertje waarop de snelheid of het toerental af te lezen is. Toen de hele CX-serie in 1985 een update kreeg, werd gekozen voor een gebruikelijker dashboard. Citroën CX occasions van 1985 of jonger zien er daarom wat moderner uit dan een klassieke tweedehands Citroën CX.

Citroën CX modellen onder de motorkap


In verschillende uitvoeringen van Citroën CX modellen zijn uiteenlopende benzinemotoren terug te vinden. Het minimale vermogen daarbij is 102 pk met een cilinderinhoud van 1995 cm3. De krachtigste benzinemotor die je kunt aantreffen in een niet aangepaste Citroën CX occasion heeft een vermogen van 169 pk met een cilinderinhoud van 2500 cm3. Het aanbod van Citroën CX modellen met een dieselmotor is beperkter. Het minimale (originele) vermogen dat je kunt aantreffen in een Citroën CX occasion met een dieselmotor is 66 pk met een cilinderinhoud van 2175 cm3, en het maximale vermogen is 120 hp met een cilinderinhoud van 2500 cm3. In alle gevallen is er sprake van 4-in-lijn cilinders en 8 kleppen.

De oudste benzine-uitvoering van de Citroën CX berline had een topsnelheid van 167 km/h, waar de dieseluitvoering niet verder kwam dan 146 km/h. De latere Turbo 2 uitvoeringen haalden echter respectievelijk 223 km/h (benzine) en 195 km/h (diesel). Je kunt dus zeker ook een snelle Citroën CX kopen.