Citroën CX Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
22 resultaten

Tweedehands Citroën CX

De Citroën CX is al jaren niet meer in productie. Als je via GasPedaal.nl op zoek gaat naar een tweedehands Citroën CX, dan is de nieuwste uitvoering die je kan tegenkomen een model uit 1991. In dat jaar werden de laatste modellen gemaakt. De allereerste CX werd gemaakt in 1974, dus er zijn ook zeker nog veel oudere modellen te vinden tussen de Citroën CX occasions. De auto werd naar de lage luchtweerstand van het voertuig vernoemd en werd gemaakt in meerdere uitvoeringen. Zo is er een Break, een Berline en een 4-deurs model. Dit is nog slechts een selectie. Je hebt dus zeker een goede keuze als je interesse hebt in een tweedehands Citroën CX.

Betaalbaar onderhoud

Vaak wordt er gedacht dat het wel heel duur zal zijn om een tweedehands Citroën CX van behoorlijke leeftijd te onderhouden. Dit hoeft zeker niet zo te zijn. De Citroën CX is zo populair dat er een speciale club opgericht is voor eigenaren van dit voertuig. Hier kan je ook terecht voor hulp en advies als er iets gerepareerd moet worden aan je Citroën CX. Op deze manier kunnen de kosten vaak goed binnen de perken gehouden worden.

Een bijzonder hoog comfort

Oldtimers staan toch wel bekend om het wat oncomfortabel rijden. Dit is bij de tweedehands Citroën CX zeker niet het geval. Sterker nog, dit is dé meest comfortabele oldtimer die je kan vinden. Hier werd in het verleden eens een test naar gedaan door het welbekende programma TopGear. De test werd uitgevoerd met een camera op het dak. De auto reed mee langs het parcours voor paardenraces en nam de race op met een camera op het dak. Dit werd niet alleen gedaan met een gebruikte Citroën CX, maar ook met een auto van een Duitse fabrikant. Vervolgens werden de resultaten vergeleken. De beelden die gemaakt werden vanaf de tweedehands Citroën CX waren aanzienlijk rustiger, stabieler en gewoonweg beter. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het hydropneumatische veersysteem van de auto.

Een keuze maken uit de modellen

Als je via GasPedaal.nl een keuze wilt gaan maken uit de verschillende beschikbare Citroën CX occasions, dan is het goed om aandacht te besteden aan de uitvoering. Zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt. De meest populaire occasion van de Citroën CX is de CX 25 DTR Turbo 2, vooral omdat door de sterke dieselmotor heel ontstappen rijdt en toch een uitstekende maximale snelheid van maar liefst 195 km/u kan behalen. Deze is beschikbaar als semi-automaat en als handgeschakeld model.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.