Citroën C6 Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
62 resultaten

Tweedehands Citroën C6

De tweedehands Citroën C6 is een 4-deurs sedan die kan worden gezien als de officiele opvolger van de gebruikte Citroën XM. De auto werd in 2012 weer uit het assortiment te maken om plaats te maken voor frisse modellen. De Citroën C6 occasions zijn erg populair. We hebben het hier dan ook om een luxe voertuig dat, naast onder meer de tweedehands Mercedes-Benz E-klasse, kan worden ingeschaald onder de hoge middenklasse. De auto heeft een bijzonder moderne uitstraling, maar wist het niet te winnen van de enorme concurrentie op de markt. Als je benieuwd bent naar deze concurrerende modellen, dan kan je via GasPedaal.nl eens zoeken naar de tweedehands Audi A6, de gebruikte Jaguar S-Type en de BMW 5-serie occasions.

Inspiratie uit meerdere modellen

De Franse fabrikant wilde eens een heel andere weg in slaan met de Citroën C6. De luxewagen moest een absolute hit op de weg worden, en daarom werd er terug gegrepen naar de beste kenmerken van eerdere modellen. Zo werden er kenmerken overgenomen van de tweedehands Citroën XM, van de gebruikte Citroën CX en de van de Citroën DS occasions. Zo zijn de uniek geplaatste achterlichten en koplampen afkomstig van de Citroën CX, evenals de bol vormgegeven achterruit.

De best mogelijke vering

De tweedehands Citroën C6 is voorzien van een veersysteem dat ook al in eerdere modellen is gebruikt. Het behoort tot de standaard van de fabrikant. De C6 is voorzien van het zogenaamde Hydractive, een hoogwaardig hydropneumatisch veersysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat je nog steeds een hoge mate van comfort ervaart wanneer je op slecht wegdek rijdt. Dit gegeven werd ook bevestigd door het populaire TopGear uit Groot-Brittannië. Zij gaven aan dat de Citroën C6 het absolute hoogste comfort biedt als het om de vering gaat. Zo hoog dat zij het nooit eerder hadden ervaren, en dan hebben zij toch al heel wat voertuigen getest.

Diverse motoren

Onder de Citroën C6 occasions kan je zowel benzine uitvoeringen als diesel uitvoeringen vinden. Er zijn maar liefst drie verschillende dieselmotoren te vinden in het aanbod. Zo is er een 3.0 V6 dieselmotor met een vermogen van 241 pk, er is een 2.7 V6 dieselmotor met een vermogen van 204 pk en een 2,2 4-cilinder dieselmotor met een vermogen van 170 pk. Natuurlijk kan je ook gaan voor een tweedehands Citroën C6 met een 211 pk benzinemotor (3,0l V6). Er zijn 6-traps automaten en 6-versnellingsbakken te vinden onder de Citroën C6 occasions.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.