NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Citroen Occasions

0 occasions gevonden

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Citroën SM

In 1970 mocht het grote publiek eindelijk kennis maken met een nieuw model van Citroën, namelijk de sportieve Citroën SM. De elegante coupé werd gepresenteerd op de Autosalon van Genève. Uiteindelijk bleef de coupé slechts vijf jaren in productie. De jongste tweedehands Citroën SM die je via GasPedaal.nl kan vinden komt dan ook uit bouwjaar 1975. Er werden in totaal een kleine 13000 stuks van geproduceerd. Naast de reguliere modellen van de Citroën SM werd er ook een zogenaamde Specials serie op de markt gebracht en er werden in totaal 5 unieke modellen volledig op maat gemaakt.

Een single model van Citroën

Zoals vrijwel alle andere merken maakt Citroën veelal complete lijnen van voertuigen. Denk aan opvolgende modellen Citroën DS, Citroën DS3 en Citroën DS5. De tweedehands Citroën SM wijkt hierin af. Er is namelijk geen voorganger te noemen van dit model uit de jaren zeventig van de vorige eeuw, en een opvolger is er ook al niet. De Citroën SM is volledig ?single?, en dat maakt deze auto natuurlijk nóg unieker. De tweedehands Citroën SM had natuurlijk wel concurrentie van modellen van andere merken. Deze kreeg het model van onder meer de tweedehands Mercedes Benz W107, de gebruikte Jaguar E-Type en de BMW E9 occasions. Wel werd de coupé gemaakt als sportieve versie van de welbekende Citroën DS, die in Nederland ook wel bekend is onder de naam Citroën Snoek.

De MyLord modellen

Door de jaren heen hebben al veel VIP?s een Citroën SM in het bezit gehad. In Nederland is bijvoorbeeld bekend dat Johan Cruijff, de inmiddels overleden topvoetballer, een Citroën SM in het bezit had. Er werden door de Franse fabrikant zelf geen cabriolets gemaakt van de Citroën SM, maar deze zijn wel te vinden. Deze werden in opdracht gemaakt door Henri Chapron. Deze cabriolet uitvoeringen werden in 1972 op de markt gebracht en kregen ?MyLord? als naam mee. Vooral deze modellen werden bestuurd door internationale beroemdheden, en daarom is het zelfs nu nog heel lastig om aan deze uitvoering te komen.

Moeilijk te vinden

De tweedehands Citroën SM is een echte eyecatcher, een opvallende oldtimer die bijzonder geliefd is. Hierdoor is het vaak niet makkelijk om een gebruikte Citroën SM te vinden. Een uniek model, namelijk het model dat een opgevoerde motor bezit en bekend staat onder de naam Citroën SM Rallye, is te bezichtigen in het officiële Citroën Museum. Wie goed zoekt zal uiteindelijk wel een tweedehands Citroën SM kunnen vinden. Het is dan zeker aan te raden om snel te beslissen, want ze staan nooit lang te koop.