NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Citroen C 4 Cactus Occasions

463 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 153 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

De onconventionele Citroën C4 Cactus occasions

Het opvallende uiterlijk van een Citroën C4 Cactus occasion doet vermoeden dat er achter het staal, rubber en plastic van deze auto iets bijzonders schuilgaat. Iets eigenzinnigs en moderns. Iets dat andere auto?s niet hebben. En warempel! Het uitgesproken design staat inderdaad symbool voor meer. Of beter verwoord; voor minder. Het is een auto met weinig knoppen, weinig bekleding en weinig gewicht. Dit maakt de auto zuinig, overzichtelijk en betaalbaar. Een toonbeeld van ?less is more?.

Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit vooral voor de eerste generatie Citroën C4 Cactus occasions van de bouwjaren 2014 tot 2018 geldt. De tweede generatie moet het stellen zonder de karakteristieke airbumps - dat zijn de rubbermatten op de portieren. Daarbij komt de lichtste motor die 82 PK levert in 2018 te vervallen. En schokdempers zijn beter. Ook is er meer geluidsisolatie. Het aantal veiligheidsopties is groter. Uiteindelijk geldt dan dus toch weer een beetje ?more is more? ...


Een tweedehands Citroën C4 Cactus kopen

Verwacht niet een eindeloos scala aan mogelijkheden als je een tweedehands Citroën C4 Cactus wilt kopen. De kracht van een no-nonsens Citroën als deze ligt vooral in de eenvoud en het one-size-fits-all principe. Nou, misschien iets meer dan one size ? Four sizes om precies te zijn. Voor de eerste generatie zijn dat twee benzinemotoren (82 en 110 PK) en twee dieselmotoren (90 en 100 PK). De tweede generatie is verkrijgbaar met benzinemotoren van 100 en 130 PK en dieselmotoren van 100 en 120 PK. De meeste C4?s op de markt rijden op benzine.

Welke generatie Citroën C4 Cactus occasions kan je het beste kopen? Dat is afhankelijk van je voorkeuren. Als je gecharmeerd bent van de airbumps op de deuren en comfort voor jou niet het belangrijkste van een auto is, kan je gerust voor de eerste generatie gaan. De tweede is door de verbeteringen misschien wel de meest comfortabele auto van zijn klasse, maar mist die scherpe kantjes die zijn voorganger zo karakteristiek maken.

De prijs van Citroën C4 Cactus occasions

In relatie tot andere modellen en merken is het verschil in prijs tussen Citroën C4 Cactus occasions onderling niet erg groot. Natuurlijk maakt het uit of je een jongere of een oudere koopt. En ook de kilometerstand, de uitvoering en de staat van onderhoud spelen een rol. Maar dit leidt niet tot onverwacht grote uitschieters. Wel is het belangrijk om de onderhoudsboekjes goed door te nemen en de deuren te checken op roest. Dat kan vervelende verrassingen in een later stadium voorkomen.

Er bestaan alternatieven voor een Citroën C4 Cactus occasion. Misschien het meest voor de hand ligt een reguliere Citroën C4. De nieuwste versie daarvan lijkt uiterlijk sterk op de Cactus. Daarnaast biedt Citroën ook nog een C4 Spacetourer en een e-C4 aan. De laatstgenoemde is een elektrische auto. En dan kom je op de tweedehandsmarkt ook nog wel eens de C4 Aircross en de C4 Picasso tegen. Technisch kunnen al die C4?s nog flink afwijken van een tweedehands Citroën C4 Cactus, al is het alleen maar omdat deze auto in basis eigenlijk een Citroën C3 is. Maar goed, uiteindelijk blijkt de familie van de Cactus toch nog aardig wat mogelijkheden te bieden om te variëren op one-size-fits-all.