Citroën DS5 Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
58 resultaten

Tweedehands Citroën DS5

De Citroën DS5 doet misschien direct denken aan de Citroën DS, maar het gaat hier om een compleet ander model. De Citroën DS5 is pas meer dan een halve eeuw later op de markt gekomen. We hebben het hier dus over een nog relatief jonge gebruikte auto. De eerste Citroën DS5 werd gemaakt in het jaar 2011 en werd op de markt gezet als een echte lifestyle auto. Ook in uiterlijk lijkt deze nieuwere Citroën niets op de oudere Citroën DS, welke ook wel bekend staat als de Citroën Snoek en inmiddels echt onder de oldtimers valt. De Citroën DS5 behoort natuurlijk wel tot de echte DS-serie van de Franse fabrikant. Twee jaar eerder werd namelijk het echte economyclass voertuig Citroën DS3 uitgebracht.

Een populaire crossover

De tweedehands Citroën DS5 is een crossover model. Bij de ontwikkeling van het design ging de Franse fabrikant op zoek naar een unieke combinatie. Uiteindelijk werd er in het model een combinatie gemaakt tussen kenmerken van een coupé, van een MPV en van een sedan. De auto wordt vooral herkend aan de grote luchtopeningen in de radiateur en aan de uitstaande achterzijde van de auto. Hierdoor is er een uniek design ontstaan dat van begin af aan al goed valt in de markt. Het is dan ook niet vreemd dat de tweedehands Citroën DS5 het erg goed doet. Veel mensen kiezen voor een gebruikte Citroën DS5 om te kunnen profiteren van lagere aanschafkosten voor een relatief jonge auto.

Een Citroën met een diesel hybridemotor

De Citroën DS5 werd in eerste instantie uitsluitend op de markt gebracht met een diesel hybridemotor. Hiermee was de Citroën DS5 één van de eersten op de markt. Inmiddels zijn er natuurlijk wel meer verschenen met een dergelijke motor. De motor werd door een vrij kleine elektromotor ondersteund en kon een vermogen leveren van 200 pk. Uiteraard moest de Citroën DS5 ook andere doelgroepen aan gaan spreken dan uitsluitend de rijders met een voorkeur voor een semi-elektrische dieselauto. Daarom werden er ook modellen gemaakt met reguliere dieselmotoren en benzinemotoren. Deze zijn gelijk aan de motoren die ook te vinden zijn in de tweedehands Citroën C4.

Zuinig rijden in de tweedehands Citroën DS5

Veel mensen kiezen voor de tweedehands Citroën DS5 om voordeliger uit te zijn op het gebied van brandstof. Door de combinatie met een elektromotor is dit natuurlijk een goede besparing op de brandstofkosten. Daarnaast is de gebruikte Citroën DS5 ook een goede optie als je wilt gaan voor een milieuvriendelijke auto. De CO2-uitstoot wordt, door de aanwezigheid van een elektromotor, aanzienlijk teruggebracht. De uitstoot ligt lager dan 100 g/km.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.