NL aanbod

EU aanbod

BMW X 7 Occasions

27 occasions gevonden

Een BMW X7 occasion is een grote, krachtige SUV die sinds 2019 op de markt is. Het is de grootste SUV die BMW ooit heeft gemaakt en daarmee is de X7 het vlaggenschip binnen dit segment voor de Duitse fabrikant. Na de BMW X1, de BMW X3 en de BMW X5 is dit dus de overtreffende trap. De auto biedt dan ook meer dan voldoende ruimte voor vier tot zeven volwassenen en hun bagage en krijgt concurrentie van enkele zeer grote en tot de verbeelding sprekende namen.

Lees meer over BMW X7 onderaan de pagina

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 3 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

BMW X7: groot en krachtig

Hoewel de BMW X7 op hetzelfde platform staat als het ‘kleinere’ broertje X5, is dit platform aangepast om aan de wensen van de X7-eigenaar te voldoen. Zo is het hoger en wijder gemaakt en is ervoor gezorgd dat er simpelweg meer ruimte in het interieur is. Dit betekent dat de mogelijkheid bestaat om een derde rij stoelen te plaatsen waar ook volwassenen prima mee uit de voeten kunnen. In de X5 bestaat die mogelijkheid ook, maar daar is dan voornamelijk plaats voor kinderen. 

Ruimte en luxe is alles


Ruimte is een groot goed in de X7 en dat is niet alleen binnen te merken, maar ook aan de buitenkant. De auto is meer dan vijf meter lang, twee meter breed en ook bijna twee meter hoog. Combineer dit met een ledig gewicht van tussen de 2.300 en 2.500 kilogram en je hebt echt een kolos van een auto. En aangezien al dat gewicht in een dermate luxueus model ook nog een beetje knap voortgetrokken moet worden, beschikt de BMW X7 ook over een behoorlijk krachtig motorblok.

Benzine of diesel


Wie zoekt naar een  BMW X7 occasion zal modellen vinden met een benzine- of dieselmotor en in beide varianten is de instapper een 3.0 liter zescilinder. Wie kiest voor benzine kan ook een krachtiger model vinden, in de vorm van een 4.4 liter V8. Qua vermogen levert de BMW X7 tussen de 330 en 613 pk, afhankelijk van het model dat je zoekt. Zuinigheid en duurzaamheid is aan deze auto niet echt besteed, maar dat is ook niet de filosofie waarmee deze auto is gebouwd. Het is een enorme SUV die de concurrentie aangaat met vlaggenschepen van andere merken die evenmin hebben beknibbeld op vermogen, luxe en uitrusting.

Prijs BMW X7 occasion is fors


Wie een blik werpt op de concurrentie van de X7 ziet gelijk dat BMW de lat niet laag heeft gelegd. Een Rolls-Royce Cullinan of een Bentley Bentayga kan bijvoorbeeld heel goed naast een BMW X7 gezet worden, zonder dat de Beier zich hoeft te schamen. Dat zegt gelijk wat over de luxe uitrusting van het interieur in de BMW; het ontbreekt de bestuurder en passagiers aan helemaal niets in deze kolos en een lange rit naar Zuid-Frankrijk zal dan ook plaatsvinden in het grootst mogelijk comfort.

Luxe boven kosten


Dit alles heeft natuurlijk gevolgen voor de prijs van een BMW X7 occasion. Want die is - zonder overdrijven - fors te noemen, ook als er al aardig wat kilometers mee gereden is. Niet zo gek als je de strijd aan wilt met Rolls-Royce en Bentley en het zet de X7 dan ook in een zeer specifiek hoekje van de markt. Een hoekje waar de kosten van een auto minder zwaar wegen dan de luxe en het comfort dat je ervoor terug krijgt.

Modellen

Motorisering