NL aanbod

EU aanbod

BMW 6 Serie GT Occasions

39 occasions gevonden

De BMW 6 Serie GT is een grote, luxe chique personenwagen voor vijf personen. Hij komt in 2017 op de markt als vervanger voor het trio aan 6 Serie modellen, die in het nieuw worden gestoken als 8 Serie. Kenmerkend voor de GT, of voluit Gran Turismo, is zijn lange koets met aflopende daklijn waarin een praktische achterklep is verwerkt. Dit maakt het feitelijk geen sedan, maar een hatchback. Een zeer ruime hatchback, welteverstaan. Als inzittende kun je genieten van de hoge mate van luxe en de riante binnenruimte. Ontdek meer over BMW 6 Serie GT occasions.

Lees meer over BMW 6-Serie GT onderaan de pagina

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Kijk ook eens naar 14 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Geschiedenis BMW 6 Serie GT

Het idee achter de BMW 6 Serie GT, voluit Gran Turismo, is niet compleet nieuw. De Duitse premium autofabrikant produceert van 2009 tot en met 2017 eenzelfde model op basis van de 5 Serie. Met de GT-variant gooit het merk het over een geheel andere boeg voor de 6 Serie. Waar de coupé, cabriolet en Gran Coupé terugkeren als 8 Serie, komt de 6 Serie geheel in het teken te staan van het GT-concept. Dit betekent een verlengde koets van 5,09 meter, riante binnenruimte, een stijlvol aflopende daklijn en een praktische achterklep. Hij ondergaat in 2020 een facelift.

Uitvoeringen en bouwjaren BMW 6 Serie GT


De BMW 6 Serie GT is sinds 2017 in productie en wordt in 2020 opgefrist met een facelift. De luxueuze gezinsauto wordt gedurende die periode met een strak assortiment aan motoren geleverd. Er zijn telkens twee benzine- en drie dieseluitvoeringen. Het benzineaanbod begint met de 258 pk sterke 630i en eindigt bij de 640i, die goed is voor 340 pk. Als diesel is de 6 Serie GT er met 190 pk (620d), 286 pk (630d) of 340 pk (640d). Na de facelift worden alle uitvoeringen voorzien van mild-hybride techniek. Een automaat is standaard op de BMW 6 Serie GT.

BMW 6 Serie GT occasions


De BMW 6 Serie GT is een luxe auto in hart en nieren, ook als occasion. Het interieur is gespekt met hoogwaardige materialen en talloze extra?s. De wegligging is zijdezacht dankzij volledige luchtvering die standaard is op alle uitvoeringen. Ook aan ruimte is geen gebrek; daar zorgt de wielbasis van 3,07 meter voor. Qua bagageruimte heb je niets te klagen. Die bedraagt 610 liter, met de achterbank omlaag zelfs 1.800 liter. Wat betreft occasions hoef je over veel zaken niet na te denken: bepaal welke uitvoering en motorisering je wilt, het uitrustingsniveau en kies achterwielaandrijving of xDrive-vierwielaandrijving.

Alternatieve occasions


Er zijn alternatieven die je kunt overwegen als je niet overtuigd bent van de BMW 6 Serie GT occasions. Zo heeft BMW eerder de 5 Serie GT gemaakt die de inspiratie vormt voor de latere 6 Serie GT. Ook kun je een blik werpen op de 6 Serie Gran Coupé of de 8 Serie Gran Coupé die in de voetsporen van dit model volgt. Gezien de praktische aard van de GT kun je ook een crossover of SUV bekijken, zoals de X3 of de grotere X5. Het assortiment van de Duitse autofabrikant is enorm, dus mogelijkheden zijn er genoeg.

Prijzen BMW 6 Serie GT occasions


Een auto zo recent, luxe en groot als de BMW 6 Serie GT heeft natuurlijk een behoorlijk prijskaartje ? ook als occasion. Met de jaren zullen de prijzen verder dalen naarmate het model veroudert. Als gevolg wordt deze chique slee steeds aantrekkelijker als tweedehands auto. Er kan veel verschil zitten in de prijs. Afhankelijk van de staat van de occasion, de tellerstand, het bouwjaar, maar vooral de motorisering en de uitvoering kan het bedrag variëren. Prijzen van BMW 6 Serie GT occasions zijn redelijk vergelijkbaar met die van rivaliserende modellen als de Audi A7 Sportback en Mercedes-Benz CLS-Klasse.