NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Skoda Superb Occasions

443 occasions gevonden

Skoda Superb occasions bieden heel veel auto voor een gunstige prijs. De ruimte voor passagiers en bagage is enorm. Vanaf het begin af aan in 2001 is hij al tien centimeter langer dan Volkswagen Passat waarop hij is gebaseerd. Neem bijvoorbeeld de eerste Combi (of stationwagon) uit 2010. De laadruimte bedraagt 603 tot 1835 liter. Een Passat Variant uit datzelfde jaar biedt 603 tot 1731 liter. Nemen we de stationwagons van tien jaar later, dan komen we uit op 660 tot 1950 en 650 tot 1780 liter. Skoda wint als het om ruimte gaat!

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 2.395 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Skoda Superb

Sceptici die denken dat Skoda Superb occasions nog steeds low budget auto's van inferieure kwaliteit zijn doen er goed aan plaats te nemen in één van de nieuwste modellen. Zij zullen merken dat het interieur op veel punten de concurrentie met premium merken aankan. En dan gaat het niet alleen over ruimte, maar ook om design, gebruikte materialen, beschikbare opties en afwerkingsniveau. BIj een proefrit zal hen wel opvallen dat Skoda vooral inzet op ruimte en comfort en minder op sportiviteit. Wat dat laatste betreft biedt bijvoorbeeld de Audi A4 meer mogelijkheden. En oudere exemplaren zien er nog niet zo verzorgd uit als de nieuwste.

De prijs van een tweedehands Skoda Superb

De prijs van een tweedehands Skoda Superb steekt gunstig af tegen concurrentie die vergelijkbare ruimte biedt. Alleen een Mercedes-Benz E-klasse komt met een laadruimte van 640 tot 1820 liter tegenwoordig nog een beetje in de buurt. Dat is toch echt een hele andere prijscategorie.

De prijs van de oudste Skoda Superb occasions is heel aangenaam. Het grote nadeel is dat het model zijn carrière als sedan is begonnen en er pas sinds sinds 2008 een hatchback en sinds 2010 een stationwagon op de markt is. De goedkoopste Superbs zijn dus sedans. De eerste stationwagons kosten iets meer. Het meest betaal je voor de bijna nieuwe hybride wagens met compleet uitrustingsniveau. Ze kunnen aan de stekker, leveren een maximumvermogen van 218 PK en kunnen volgens de folder een verbruik van één liter op 62,5 kilometer realiseren. Ook de bijna nieuwe diesels vind je tussen de tweedehands Superbs met het grootste prijskaartje.

Een Skoda Superb occasion kopen

Een Skoda Superb occasion kopen gaat het makkelijkst als je je zinnen zet op een stationwagon met benzinemotor en een handgeschakelde versnellingsbak. Het aanbod met benzinemotor is ongeveer twee keer zo groot als dat met dieselmotor en vier keer zo groot als dat van hybride exemplaren. Stationwagons komen twee keer zo vaak voor als niet-stationwagons en dat is gezien het unique-selling-point van de Superb heel verklaarbaar. Het aantal handgeschakelde versnellingsbakken is grofweg tweederde deel van het aantal automaten.

Het is (nog) niet mogelijk om een volledig elektrisch aangedreven tweedehands Skoda Superb te kopen. Wil je het liefst een Superb aanschaffen die past bij een avontuurlijke en sportieve rijstijl? Ga dan voor een Superb 3.6 V6 4x4 Laurin en Klement met een motor die met een maximaal vermogen van 260 PK in 6.5 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur kan accelereren. Ga je voor een Skoda Superb met een 4.0 liter V8 motor met vierwielaandrijving? Dan moet je één van die speciale twaalf exemplaren uit de jaren ?40 hebben. Dat is een echte eyecatcher. Hij is alleen helaas niet zo praktisch als de hedendaagse wagen die zijn naam heeft overgenomen.

Meer Skoda Superb modellen

Bekijk ook Skoda Superb occasions of meer informatie over de Skoda Superb op AutoTrack en Skoda Superb occasions op AutoWereld.