NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Skoda Citigo Occasions

396 occasions gevonden

Eind 2011 verschijnen er in een korte periode drie praktisch identieke modellen op de markt. De Volkswagen Up!, de SEAT Mii en tot slot de Skoda Citigo. Niet zo verbazend als je weet dat deze drie modellen onderdeel zijn van badge-engineering. Ze zijn dan ook gewoon alle drie onderdeel van de Volkswagen Group. De Skoda Citigo occasions die we hier grondig bespreken, hebben zelf enkele updates doorgemaakt, en in 2019 werd met de Skoda Citigo-e iV definitief gekozen voor een 100% elektrisch model. Hier op GasPedaal.nl vind je zowel een elektrisch aangedreven als een niet-elektrisch aangedreven Skoda Citigo tweedehands.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 113 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

De Skoda Citigo kopen als onderdeel van de Volkswagenfamilie

Als je ons aanbod van Skoda Citigo occasions met een verbrandingsmotor doorneemt, merk je al snel dat de Citigo occasions met 1.0-benzineversie van 60 pk in de meerderheid zijn. Soms vind je ook nog eens een aardgasmotor die 68 pk levert. In ons aanbod vind je echter ook Skoda Citigo occasions terug die niet in Nederland werden geleverd, zoals de driecilindermotor met 75 pk. Hierbij zijn de Skoda Citigo modellen veelal voorzien van een handgeschakelde vijfversnellingsbak, maar bij ons vind je ook een tweedehands Skoda Citigo automaat.
De Skoda Citigo-e iV, die in 2019 op de markt verschijnt, is de eerste volledig elektrische auto van de Tsjechische autobouwer. Doordat deze Skoda Citigo occasion 100% elektrisch is, heb je bij deze moderne stadsauto nog iets meer ruimte. Met een opgeladen accu heb je een bereik van 260 km. Een lege accu is dankzij een 40kW-gelijkstroomlader en het CSS-systeem al na één uur voor 80% opgeladen. Met behulp van een gewone laadpaal is de laadtijd hiervoor 248 minuten.

Een tweedehands Skoda Citigo als compacte stadsauto

Hoewel de motor niet de krachtigste is, bedraagt de kruissnelheid wel 120 à 130 km/u. Dit maakt onze Skoda Citigo occasions uitstekend geschikt als stadswagen. Qua veiligheid scoorde de hatchback van Skoda alvast maximaal bij de Euro NCAP-veiligheidstest. De Skoda Citigo modellen ondergingen gedurende de productie wel enkele kleine gedaanteverwisselingen. Bij de eerste update, in 2015, werden bijvoorbeeld de koplampen gewijzigd en een smartphonehouder en een licht- en regensensor aangebracht. De volgende update bracht alweer nieuwe koplampen, een gewijzigde grille en bumper en, optioneel, geïntegreerde mistlampen in de bumper. Ook aan de bedieningsmogelijkheden vanaf het stuur en het dashboard werden in de loop der jaren wijzigingen aangebracht. Dit uitrustingsniveau van de tweedehands Skoda Citigo zal uiteraard samen met onder andere de kilometerstand de Skoda Citigo prijs bepalen.

Voor de bestuurder van de Skoda Citigo occasions is voldoende ruimte beschikbaar, en het overzichtelijk dashboard is aangenaam te noemen. Ga je een Skoda Citigo kopen, houd er dan rekening mee dat de beenruimte voor inzittenden achterin wat krap is, en de achterbank is dan ook eerder geschikt voor kinderen of bagage. De bagageruimte zelf biedt plaats aan 250 liter, wat zeker voldoende is om de boodschappen weg te bergen. Door de achterbanken in te klappen, kun je dit uitbreiden tot bijna 1.000 liter.

Meer Skoda Citigo modellen

Bekijk ook Skoda Citigo occasions of meer informatie over de Skoda Citigo op AutoTrack en Skoda Citigo occasions op AutoWereld.

Uitvoeringen