Skoda Rapid Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
315 resultaten

Tweedehands Skoda Rapid

De Skoda Rapid is in zekere zin al heel erg oud en toch gaan de meeste mensen via GasPedaal.nl op zoek naar een jonge tweedehands Skoda Rapid. Hoe dit komt? Dit komt doordat de Skoda Rapid in de jaren dertig van de vorige eeuw voor het eerst op de markt werd gebracht en veel later, namelijk in 2012, kwam de meest bekende uitvoering van een Skoda Rapid op de markt. De modelnaam werd dus voor een tweede keer gebruikt, maar dit was ook al voor 2012. De tweedehands Skoda Rapid van 2012 is aanzienlijk bekender en wordt dan ook vaker tweedehands gekocht, maar er is ook een generatie van de Skoda Rapid die werd gemaakt tussen 1984 en 1990.

Een sportieve en compacte auto

De tweedehands Skoda Rapid valt binnen de compacte klasse en is in ruimte goed te vergelijken met de populaire tweedehands Volkswagen Golf. Wanneer we kijken naar voertuigen van het merk Skoda zelf, dan zien we dat de tweedehands Skoda Rapid precies tussen de tweedehands Skoda Octavia en de gebruikte Skoda Fabia valt. Vanaf het moment dat de productie van de Rapid werd opgepakt in 2012 werden er direct twee verschillende uitvoeringen op de markt gezet, namelijk de 5-deurs stationwagen en de 5-deurs hatchback. Hierdoor zijn er meerdere concurrerende modellen te vinden op de tweedehands markt, zoals onder de Volkswagen Jetta occasions, de tweedehands Toyota Auris en de gebruikte Seat Toledo.

Twee varianten van de nieuwste generatie

Er zijn twee uitvoeringen te vinden in de nieuwste generatie van de Skoda Rapid, namelijk de reguliere uitvoering en de Spaceback. De gewone tweedehands Skoda Rapid is een stuk groter en heeft het design van een sedan, maar is wel voorzien van een vijfde deur. De achterklep opent zo hoog dat deze al vaker het dak van een parkeergarage heeft geraakt. Dit zal met de andere uitvoering, de tweedehands Skoda Rapid Spaceback niet snel gebeuren. Deze is een stuk compacter. De kofferbak is bijna 150 liter kleiner en aan lengte levert deze variant een kleine 20 centimeter in.

Meerdere motoren

De tweedehands Skoda Rapid is op de markt gezet met verschillende motoren, zowel diesel als benzine. De inhouden variëren van 1,2l tot 1,6l en het vermogen bedraagt minimaal 75 pk en maximaal 122 pk. Alle motoruitvoeringen werden geleverd als automaat en als handgeschakelde uitvoering. De uitvoering met de 1,2l benzinemotor is de enige uitvoering die niet als automaat werd gemaakt.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.