Peugeot 205 Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
51 resultaten

Tweedehands Peugeot 205

De Peugeot 205 wordt om meerdere redenen het succesnummer van de Franse fabrikant genoemd. Op de eerste plaats is dit omdat de Peugeot 205 direct immens populair werd op de markt en extreem goed werd verkocht. Dit leidde direct naar de tweede reden om dit hét succesnummer van de fabrikant te noemen, want het succes van dit model voorkwam dat het merk ten onder ging. Peugeot had namelijk Sunbeam en Simca overgenomen en omgevormd tot Talbot. Deze overname bleek alles behalve succesvol en hierdoor kwam de fabrikant in financieel zwaar weer terecht. De goede verkoopcijfers van de Peugeot 205 redde de fabrikant van de ondergang.

Ook als tweedehands erg geliefd

De tweedehands Peugeot 205 is nog steeds erg populair als tweedehands model. Nieuw is deze 5-deurs hatchback niet meer te koop. De auto kwam voor het eerst op de markt in 1983, als opvolger van de tweedehands Peugeot 104. In 1994 kwam de Peugeot 205 GTI bij de dealer terecht, een 3-deurs hatchback, en in 1986 volgde de cabrio. Weer twee jaar later volgde de Peugeot 205 Rallye. Deze uitvoeringen bleven door het aanhoudende succes lang in productie. Uiteindelijk werd de Peugeot 205 in 1998 pas uit productie gehaald om plaats te maken voor de opvolger. Deze opvolger kan je bij GasPedaal.nl vinden bij de Peugeot 206 occasions.

Meerdere motoren

Door de jaren heen zijn er meerdere motoren gebruikt voor de Peugeot 205. De eerste modellen kregen een 4-cilinder motor die voor een deel afkomstig waren van de tweedehands Peugeot 104. Er werden zowel diesel- als benzinemotoren gebruikt. Andere eerste modellen werden voorzien van een motor die speciaal werd ontwikkeld voor een ander model, namelijk voor de tweedehands Citroën BX. De vermogens verschilden erg per motor, namelijk van minimaal 45 pk tot maximaal 115 pk. De later op de markt gebrachte GTI-versie kreeg een nog krachtigere motor. Deze werd voorzien van een 1,9 liter motor met een vermogen van 130 pk.

Concurrerende modellen

De tweedehands Peugeot 205 is nog altijd populair, zeker ook onder de jongere generatie. Er zijn zeker wel concurrerende modellen te vinden, ook nog onder de tweedehands modellen. Hierbij valt te denken aan de tweedehands Fiat Uno, de Volkswagen Polo occasions en de gebruikte Opel Corsa. Als het gaat om de sportiviteit in de uitstraling, dan komt de tweedehands Opel Corsa Sport het dichtstbij. Onder de tweedehands Peugeot 205 uitvoeringen zijn zowel diesel als benzine uitvoeringen te vinden.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.