Renault 4 Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
22 resultaten

Tweedehands Renault 4

De Renault 4 werd in 1961 op de markt gezet als de officiele opvolger van de Renault 4CV. Ook de Renault 4CV is nog wel eens als tweedehands te vinden op GasPedaal.nl, hoewel het natuurlijk wel echt om een oldtimer gaat. De productie van de tweedehands Renault 4 heeft vrij lang doorgelopen, namelijk een ruime dertig jaar. De productie stopte uiteindelijk in 1992, waarna de Renault 4 in 1993 werd opgevolgd door de Renault Twingo. Natuurlijk kan je ook voor een tweedehands Renault Twingo uitstekend bij ons terecht. Van de Renault 4 werden drie varianten gemaakt, namelijk een 2-deurs pick-up, een 2-deurs bestelwagen en een 5-deurs hatchback.

Het antwoord op de Eend

Vlak na de Tweede Wereldoorlog, in 1948, kwam Citroën met het model 2CV (de Deux Chevaux) op de markt. Deze tweedehands Citroën 2CV staat beter bekend als de Eend, of de Lelijke Eend. Ondanks deze bijnaam werd het toch een bijzonder populair model en dit zorgde ervoor dat Renault hier wel een antwoord op moest geven. De fabrikant nam de tijd om het model te bestuderen en kwam uiteindelijk tot de conclusie dat een model groter moest zijn dan de Citroën 2CV, maar daarnaast moest de auto ook vooral geschikt zijn voor stadsverkeer. De Eend was namelijk speciaal ontworpen voor boeren. Renault wilde een concurrerend model op de markt zetten die voor iedereen geschikt was en ook overal goed gebruikt kon worden. Uiteindelijk kwam dit concurrerende model, de tweedehands Renault 4, pas in 1961 op de markt.

Veel varianten

Door de jaren heen is de tweedehands Renault 4 natuurlijk wel meerdere keren veranderd. Er kwamen steeds nieuwe generaties uit, maar de interesse werd vooral ook gewekt door de Special Editions. Er waren speciale edities bij die unieke bestickering hadden, maar verder gelijk waren aan de standaard uitvoering. Dit waren bijvoorbeeld de Clan en de Savanne. Andere special editions werden verrijkt met speciale kleurschema’s, unieke details en afwijkende interieurs. Dit zijn onder meer de Jogging, de Sixties en de Safari.

Goede prestaties

Voor de tijd leverde de Renault 4 zeker goede prestaties. De topsnelheid ligt op 120 km/u en de auto doet er een ruime 14 seconden over om naar de 80 km/u te sprinten. Het verbruik ligt op 1 op 14 gemiddeld. De Renault 4 moest natuurlijk de strijd aangaan met andere modellen. Je kan kennis maken met de grootste concurrenten van de tweedehands Renault 4 door eens te kijken bij de modellen van MINI, bij de tweedehands Volkswagen Kever, bij de gebruikte Fiat 127 en 128 en bij de occasions van de Citroën Dyane en de Citroën 2 CV.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.