Volkswagen Kever Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
130 resultaten

Tweedehands Volkswagen Kever

De Volkswagen Kever is een echte klassieker. Deze auto wordt wel vaker verward met de auto die ook wel bekend staat als de Eend van Citroën. Als je bij GasPedaal.nl eens een kijkje neemt bij de tweedehands Citroën, de Eend, en vervolgens bij de gebruikte Volkswagen Kever, dan zal je de verwarring vast wel begrijpen. Er zijn natuurlijk wel verschillen, maar als je er maar eventjes naar kijkt dan lijkt het toch alsof het om vrijwel dezelfde auto gaat. De Volkswagen Kever werd door Dr. Ing. H.C. F. Porsche ontworpen en gebouwd. Het is dan ook niet vreemd dat het in 2009 groot feest was in het Porsche Museum, met de 75ste verjaardag van de Volkswagen Kever.

Een lange aanloop naar de markt

De tweedehands Volkswagen Kever is er uit diverse bouwjaren van lang geleden. Deze auto vond niet zomaar de weg naar de markt. Het idee voor de auto ontstond al heel vroeg, maar het heeft even geduurd voordat er ook daadwerkelijk toestemming kwam om de auto te bouwen. Uiteindelijk werd in 1934 het eerste prototype gepresenteerd, maar deze kwam niet direct op de markt. De eerste die wel op de markt verscheen was de V1, welke te krijgen was vanaf de zomer van 1935. Tot en met het jaar 1938 werden er meerdere prototypes van gemaakt, ondanks dat er al een model op de markt was verschenen. Dit zorgde ervoor dat er een half jaar na de V1 ook al een V2 verscheen. De tweedehands V2 is een zogenaamd studiemodel voor een speciale uitvoering van de Volkswagen Kever, namelijk de cabriolet.

De tweedehands Volkswagen Kever serie

Er zijn niet alleen zomaar wat prototypes gemaakt van de Volkswagen Kever. Tijdens je zoektocht naar een tweedehands Volkswagen Kever kan je dan ook werkelijk van alles tegenkomen. Het is namelijk zo dat er in 1937 alleen al 30 prototypes werden gepresenteerd. Deze complete serie staat ook wel bekend als de VW30. Een jaar later kwam uiteindelijk de VW38 tevoorschijn als prototype. Deze uitvoering verscheen uiteindelijk ook vrijwel onveranderd op de markt.

Toch echt een product van Porsche

Wie aan Porsche denkt, denkt aan de snelle sportwagens en zeker niet aan een tweedehands Volkswagen Kever. Het is toch echt zo dat de gebruikte Volkswagen Kever werd gemaakt door Porsche. Het is zelfs zo dat er vlak na de Tweede Wereldoorlog nog een variant door Porsche op de markt werd gezet, namelijk de dieseluitvoering van de Volkswagen Kever.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.