Mitsubishi Space Star Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
1396 resultaten

Tweedehands Mitsubishi Space Star

De Mitsubishi Space Star is er in twee smaakjes: als compacte vijfdeurs MPV en als kleine supermini. De eerste variant werd tussen 1998 en 2005 geproduceerd in de fabriek van NedCar in het Nederlandse Born. Nadat dit model uit productie was gegaan, duurde het tot 2013 voordat het huidige model met dezelfde naam op de markt kwam.

De eerste generatie Space Star is een crossover, een kruising tussen een midi-MPV en een stationwagon. Daardoor zit je in deze Space Star wat hoger dan in andere auto’s uit die klasse. Het interieur is ruim en heeft een verschuifbare en in delen neerklapbare achterbank, maar biedt niet de flexibiliteit die veel andere midi –MPV’s wel bieden (zoals uitneembare stoelen). Het model was technisch gebaseerd op de Mitsubishi Carisma en is met in totaal vier motortypes leverbaar geweest: een 1.3, 1.6 of 1.8 benzinemotor en een 1.9 dieselmotor. In 2002 kreeg de Space Star een kleine facelift, waarbij de 1.6 werd geïntroduceerd. Ook kwam er een sterkere dieselvariant in de vorm van een 1.8 met 115 pk. Verder werden het in- en exterieur geretoucheerd en werd er gesleuteld aan de wielophanging.

De huidige generatie Space Star verscheen in 2013 en mikte op een compleet andere markt. Het is nu een supermini en daarmee de instapper in het Mitsubishi-gamma. Het model wordt geleverd met zuinige driecilinder benzinemotoren met een inhoud van 1,0- of 1,2-liter (71 of 80 pk). Beide modellen zijn er met handgeschakelde versnellingsbak of traploze automaat.

De Mitsubishi Space Star als occasion

Twee generaties, twee karakters. De eerste Space Star-generatie is een praktische, ruime gezinsauto die prima kan dienen als tweede auto of startersauto. Er is, ook op GasPedaal.nl, een ruim aanbod van tweedehands modellen en de prijzen zijn scherp. Wees heel kritisch op de versies met de 1.8 GDI-motor met directe benzine-inspuiting, want die staan bekend als probleemmotoren. Voor de rest kun je je aan een goed onderhouden, netjes ogende Space Star geen buil vallen, hoge kilometerstand of niet. Zoals elke Mitsubishi is ook deze auto uiterst betrouwbaar gebleken. Diesels zijn dun gezaaid.

Wat de huidige generatie betreft: die loopt nog niet zo enorm lang mee, wat zich vertaalt in een beperkt occasionaanbod op GasPedaal.nl. Ook voor dit model gelden de Mitsubishi-kwaliteiten: een goede prijs-/kwaliteitverhouding, betrouwbare techniek, ruim en netjes verzorgd binnenin en scherp geprijsd. Rivalen van de eerste Space Star-generatie zijn onder meer de Renault Scénic, Citroën Xsara of Toyota Corolla Verso, de huidige generatie neemt het op tegen bijvoorbeeld de Toyota Yaris, Kia Picanto, Skoda Citigo of Fiat 500.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.