Mitsubishi Lancer Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
169 resultaten

Tweedehands Mitsubishi Lancer

De Mitsubishi Lancer is een middenklasser die in Nederland sinds 2011 alleen nog als vijfdeurs Sportback te krijgen is. In de vele jaren daarvoor was het populaire model er als vierdeurs sedan, vijfdeurs hatchback en Wagon. De eerste Lancer-generatie kwam in 1973 op de markt; het was een van de modellen waar Mitsubishi als nieuwkomer voet aan de grond mee kreeg in onze markt. Tussen 1973 en 2008 verschenen er acht generaties van de Lancer. Lange tijd was de Lancer leverbaar met zowel benzine- als dieselmotoren, maar enkele latere generaties waren niet met diesel leverbaar. De Lancer stationwagon was voor het eerst in 1985 leverbaar. Die variant werd in 1993 vervangen door een vijfdeurs hatchback, die op zijn beurt weer plaats maakte voor een Wagon in 2003. Vanaf dat moment bleef het modelaanbod bestaan uit een vierdeurs sedan en vijfdeurs stationwagon, tot de komst van de huidige generatie.

De huidige generatie Mitsubishi Lancer is er dus alleen nog als vijfdeurs Sportback. In eerste instantie kon die worden besteld met een 1,8-liter benzinemotor of een 2,0-liter dieselmotor. Vanaf 2009 kwam een nieuwe 1.8 dieselmotor beschikbaar, in 2010 was er eventjes een 1.5 benzinemotor leverbaar. Sinds 2015 levert Mitsubishi de Lancer Sportback alleen nog als 1.6 ClearTec Edition. Dankzij onder meer een start-stopsysteem is deze motor extra zuinig. De auto hangt bovendien vol met een weelde aan opties, zoals stabiliteitscontrole, parkeersensoren achter, een regensensor, een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel en tal van airbags.

Speciale vermelding waard is de Mitsubishi Lancer Evo, een aparte modelreeks die was afgeleid van de populaire en zeer succesvolle rallywagens waarmee Mitsubishi in de jaren negentig en het eerste decennium van 2000 deelnam aan het World Rally Championship. Deze ultra sportieve en zeer snelle rallykanonnen kregen verschillende generaties, voorzien van heftige turbomotoren en permanente vierwielaandrijving.

De Mitsubishi Lancer als occasion

Mitsubishi heeft het zich niet gemakkelijk gemaakt door nogal rommelig om te gaan met de modelstructuur van de Lancer. Zo waren sommige generaties er gedurende een aantal jaren alleen als sedan, daarna kwam er een Wagon, die vervolgens werd opgevolgd door een hatchback, die naast de sedan werd verkocht, terwijl de eerdere Wagon-generatie nog te koop bleef. Het is een beetje puzzelen dus en daar kan een dealer of specialist wellicht bij helpen. De Lancer is nooit een verkoopknaller geweest; het occasionaanbod is ook op GasPedaal.nl relatief bescheiden, net als de vraag. Bij een dealer of Mitsubishi-specialist moet daardoor een uitstekende deal te maken zijn. Mits de auto goed is onderhouden, zal een Lancer nooit een miskoop zijn. Het model staat bekend als zeer betrouwbaar, rijdt prima, is comfortabel en vaak rijk uitgerust en voor mensen die niet malen om imago, maar wel om probleemloze kilometers, is dit een absolute kandidaat om naar uit te kijken. Maar vergeet de rivalen niet, zoals de Subaru Impreza, Volkswagen Jetta, Toyota Auris, Ford Focus, Nissan Primera of Toyota Corolla (Wagon).

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.