NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Mitsubishi Eclipse Cross Occasions

330 occasions gevonden

Een Mitsubishi Eclipse Cross occasion is een compacte SUV van Japanse makelij die sinds 2017 gemaakt wordt. Hij is gesitueerd onder de Outlander en komt met verbrandingsmotoren of hybride aandrijving, afhankelijk van het bouwjaar. In 2021 kreeg het model namelijk een facelift, waarbij – naast uiterlijke wijzigingen – ervoor is gekozen om de auto uitsluitend als PHEV aan te bieden. Bijzonder aan de hybride Eclipse Cross, is dat hij bidirectioneel kan laden, wat betekent dat hij ook als stroombron gebruikt kan worden.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 479 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Bouwjaren Mitsubishi Eclipse Cross

De bouwjaren van de Mitsubishi Eclipse Cross gaan terug tot 2017, toen het model op de markt kwam. De eerste generatie van deze SUV werd aangeboden met diverse benzine- en dieselmotoren. Daar kwam verandering in in 2021, toen Mitsubishi de plug-in hybride versie introduceerde. En er waren meer wijzigingen: met name de achterkant van de auto werd uiterlijk vernieuwd en 14 centimeter langer gemaakt, waardoor de nieuwere versies een ruimere kofferbak hebben dan de eerdere modellen. Het interieur is niet heel veel veranderd, al werd er wel een touchscreen geplaatst ter vervanging van een centrale knop.

Diverse uitvoeringen Mitsubishi Eclipse Cross


De eerste generatie van de Mitsubishi Eclipse Cross occasion kwam in een selectie benzine- en dieselmotoren. Deze motoren hadden allemaal een inhoud van 1.5 liter, maar je kon wel kiezen uit voor- en vierwielaandrijving. Sinds de facelift is de Eclipse Cross alleen nog maar te vinden als PHEV en is de auto gelijk ook een stuk zuiniger geworden. Ook in deze lijn is er onderscheid te maken tussen de uitvoeringen, waarbij het verschil hem voornamelijk zit in de uitrusting en de extra’s die op goedkopere modellen ontbreken.

Bidirectioneel laden met Mitsubishi Eclipse Cross


Bijzonder aan een hybride van Mitsubishi – en dus ook de Eclipse Cross – is dat ze bidirectioneel kunnen laden. Dat houdt in dat ze - mits je de juiste wallbox aan de muur hebt hangen - ze ook stroom kunnen teruggeven aan je woning. Tevens is het mogelijk om de Eclipse Cross te gebruiken als aandrijving voor een aggregaat, iets wat in Japan al veelvuldig voorkomt. Deze bijzondere eigenschap wordt vaak ingezet bij noodsituaties, waarbij stroom slecht voorhanden is.

Prijs tweedehands Mitsubishi Eclipse Cross


Een Mitsubishi Eclipse Cross occasion beschikt over betrouwbare en geavanceerde techniek, zoals dat hoort bij deze fabrikant. Dit alleen al is een goede reden om een Eclipse Cross te overwegen als je op zoek bent naar een goede, compacte SUV. Zeker de nieuwere varianten zijn dankzij hun hybride aandrijving ook nog bijzonder zuinig, wat natuurlijk ook een belangrijke eigenschap is. Qua prijs is de Mitsubishi Eclipse Cross (ook als occasion) zeer vergelijkbaar met het gros van de concurrentie. En in een moordende markt als die van de compacte SUV’s houdt dat in dat deze auto geldt als een prima optie.

Concurrentie Mitsubishi Eclipse Cross


Zoals gezegd komt de concurrentie voor Mitsubishi Eclipse Cross occasions uit alle hoeken. De Kia XCeed, de Citroën C4 X, de Honda HR-V, het is slechts een kleine greep uit de grote voorraad compacte SUV’s die er op de markt aanwezig is. De Eclipse Cross onderscheidt zich dankzij zijn zeer betrouwbare techniek en het bidirectionele laden. Dit alles maakt hem een prima gezinsauto waar je altijd op kunt bouwen.