Mitsubishi Pajero Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
89 resultaten

Tweedehands Mitsubishi Pajero

De Mitsubishi Pajero is een fullsize terreinauto. De eerste generatie van de vierwielaangedreven geweldenaar kwam in 1982 op de markt. Sindsdien zijn er maar drie generaties gevolgd; er zijn meer dan drie miljoen Pajero’s wereldwijd verkocht. Van 2000 tot 2004 leverde Mitsubishi in Nederland ook de Pajero Pinin en van 2002 tot 2008 de Pajero Sport. Beide auto’s zijn aparte modellen die in andere marktsegmenten thuishoren. We bespreken ze hier dan ook niet.

De Pajero is altijd geleverd in twee varianten: als driedeurs met korte wielbasis en als vijfdeurs met lange wielbasis. Hij was leverbaar met viercilinder diesel- of benzinemotoren en een benzine-V6. De tweede generatie volgde in 1991. Hyundai bouwde de eerste generatie tot 2003 nog door als Hyundai Galloper. De tweede Pajero-generatie was leverbaar met viercilinder dieselmotoren van 2,5 of 2,8 liter (99 of 125 pk) en de eerste jaren een 3,0-liter V6 op benzine met 150 pk, in 1994 opgevolgd door een 3,5-liter V6 met 208 pk.

De derde generatie kwam in 2000 op de markt. Het motorenaanbod werd op de schop genomen: het model was leverbaar met een 3,5-liter benzine-V6 met 202 pk, een viercilinder 3.2 diesel met 165 pk en (alleen in de versie met korte wielbasis) een 2,5-liter viercilinder diesel met 100 pk. In 2006 volgde de vierde en huidige generatie van de Pajero, die in zijn lange versie optioneel als zevenzitter geleverd wordt. Mitsubishi werkt aan een opvolger, maar het is onduidelijk wanneer die er komt. Het huidige model is anno 2016 alleen nog leverbaar met een 3,2-liter diesel van 190 pk en heeft standaard een automatische transmissie. Alle eerdere Pajero-varianten waren voor die tijd leverbaar met zowel automaat als handgeschakelde versnellingsbak.

Vermeldenswaard is dat Mitsubishi dankzij de Pajero het succesvolste merk is uit de historie van de beroemde Dakar Rally. In 1985 won het merk met de Pajero voor de eerste maal, in 2007 werd de twaalfde zege genoteerd in de zwaarste langeafstandsrally ter wereld.

De Mitsubishi Pajero als occasion

De Mitsubishi Pajero is een liefhebbersauto. Het is een werkezel, geen pronkpaard. De auto is vooral geschikt voor mensen die een robuuste partner nodig hebben voor het trekken van zware aanhangers en het dragen van zware lasten. Hij is bovendien natuurlijk uiterst geschikt om mee te ravotten in het terrein en dat is waar bovengemiddeld veel Pajero-eigenaren hem voor gebruiken. De grote Mitsubishi is natuurlijk niet de goedkoopste auto in het gebruik, maar hij biedt veel waar voor zijn geld, is zeker in zijn latere verschijningen rijk uitgevoerd, rijdt redelijk comfortabel voor een auto van dit formaat en heeft de reputatie vrijwel onverwoestbaar en betrouwbaar te zijn. Het occasionaanbod is niet gigantisch, maar op GasPedaal.nl is een breed en interessant aanbod te vinden. Kijk ook naar rivalen als de Toyota Land Cruiser, Nissan Patrol, Jeep, Volkswagen Touareg of .

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.