Peugeot 108 Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
2463 resultaten

Tweedehands Peugeot 108

De tweedehands Peugeot 108 kwam in 2014 op de markt, als officiële opvolger van de Peugeot 107. De 107 was op zijn beurt weer de opvolger van de tweedehands Peugeot 106. Aan de lijn voertuigen kan je zien dat het Franse merk vasthoudt aan wat werkt. Alle drie de voertuigen behoren namelijk tot de meest populaire modellen van het merk, zeker ook als tweedehands. De gebruikte Peugeot 108 deelt de basis met de tweedehands Citroën C1 en de gebruikte Toyota Aygo. De drie merken sloten de handen ineen om deze modellen op de markt te zetten, waarbij wel duidelijk werd gesteld dat ieder model een eigen karakter zou krijgen. Dit is gelukt en ieder specifiek model werd erg geliefd op de markt.

De Peugeot 108 is neutraal

Door de samenwerking en de komst van de drie modellen op de markt rond dezelfde tijd is het natuurlijk logisch dat de modellen toch met elkaar worden vergeleken. Hierin is toch wel te zien dat de tweedehands Peugeot 108 het meest neutraal is. De andere twee modellen zijn een stuk uitbundiger in de uitstraling en wat sportiever om te zien. Aan de andere kant mag ook wel worden gesteld dat de tweedehands Peugeot 108 het meest elegant en luxe is als het om de uitstraling gaat. Hierdoor kon de Peugeot 108 direct een andere doelgroep aanspreken dan de andere twee, terwijl de modellen onderling toch moesten concurreren op de markt. De autofabrikant geeft zelf aan dat de Peugeot 108 werd gemaakt voor vrouwen. Op de markt is dit echter niet overgekomen, want er zijn ook veel mannen die met trots en plezier een tweedehands Peugeot 108 besturen.

3-cilinder benzinemotoren

De tweedehands Peugeot 108 is een echte stadsauto. Lekker compact en gemakkelijk te bewegen door het verkeer. De auto is voorzien van twee verschillende motoren, beiden 3-cilinders. Je hebt de keuze uit een 1 liter benzinemotor met een vermogen van 68 pk en een 1,2 liter benzinemotor met een vermogen van 82 pk. Je merkt direct dat deze auto speciaal voor het stadsverkeer is gemaakt. De auto voelt sterk en krachtig aan, maar beweegt toch heel soepel en reageert direct heel nauwkeurig op iedere stuurbeweging. Er is aandacht besteed aan het verhogen van het comfort en er is voor gezorgd dat er een optimaal zicht op de weg bestaat.

Relatief klein

De tweedehands Peugeot 108 is wel vrij klein. Voorin is er voldoende ruimte voor twee personen, maar achterin merk je toch wel dat je in een kleine auto zit. De achterbak is ook niet erg groot, met een totaal volume van nog geen 200 liter.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.