NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Chrysler Occasions

350 occasions gevonden

Een Chrysler occasion is altijd een auto uit de Verenigde Staten. Chrysler is een van de grote drie Amerikaanse autofabrikanten, maar valt onder het eigendom van Fiat. Het behoort tot de Amerikaanse merken die wel degelijk succes wisten te boeken in Europa, wat te zien is aan het aanbod aan occasions. Wie zoekt naar een Chrysler, zal zeker het nodige kunnen vinden.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 12 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Over Chrysler auto's

Chrysler bestaat al sinds 1925 en het merk wordt gezien als een pionier op het gebied van de MPV. Het merk was met de Voyager een van de eerste fabrikanten die een Multi Purpose Vehicle op de markt bracht in 1984. Chrysler fuseerde in 1998 met Daimler-Benz, wat resulteerde in enkele zeer succesvolle auto?s. Sinds 2014 is het merk in handen van Fiat en brengt het geen auto?s meer op de Europese markt. De occasions van Chrysler zijn echter nog ruimschoots voorhanden.

De populairste Chrysler occasions


Chrysler heeft in Europa meerdere successen gekend ? naast eerder genoemde Voyager. Ook de PT Cruiser behoort tot de best verkochte Chryslers in Europa. Deze retro-auto is 1,2 miljoen keer verkocht en nog altijd prima te vinden als occasion. De styling van deze auto onderscheidt zich van alles op de markt. Geen enkel model ziet eruit als een PT Cruiser. Een ander succesvol model is de Chrysler 300C. Dit is een indrukwekkende sedan die zich eveneens onderscheidt dankzij zijn imposante uiterlijk. De 300C won de concurrentiestrijd met BMW en Mercedes niet, maar is nog altijd een bijzondere verschijning.

Chrysler-modellen zijn goed te vinden


Chrysler heeft met bovenstaande modellen ook succes gehad in Nederland en dat is voor een Amerikaanse fabrikant een zeldzaamheid. Meestal wordt de oversteek naar Europa amper geprobeerd en als het dan toch eens gebeurt, is het niet ondenkbaar dat het model gewoon flopt. Niet bij Chrysler ? althans, niet altijd. Enkele beroemde modellen zijn:

  • De Voyager en Grand Voyager. Hij is niet voor niets al genoemd. De Voyager was ? samen met de Renault Espace ? een belangrijke auto in de geschiedenis. De MPV was geboren en is sindsdien niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

  • De Chrysler Le Baron is een luxe cabriolet die je ook nog wel eens tegenkomt. Een statig vormgegeven cabrio, die tot 1995 gemaakt is.

  • De Chrysler PT Cruiser is met zijn extravagante looks niet te missen. Deze compacte hatchback dient als een prima gezinsauto en wordt dan ook nog altijd veel gezien.

  • De Chrysler Crossfire is een coupé of cabriolet die gebaseerd is op een Mercedes-Benz SLK. Het is een sportieve auto die met zijn grote wielen altijd een imposant voorkomen heeft.

  • De Chrysler 300C is een grote sedan of stationwagon die met veel chroom is bekleed en daardoor een bling-uitstraling heeft. Ook deze auto is relatief vaak verkocht en zodoende goed te vinden als occasion.

  • De Chrysler Sebring is een wat minder extravagante sedan, maar wel eentje die nog altijd stijlvol is vormgegeven en het goed heeft gedaan in het zakelijke segment.


Chrysler occasions zijn nog altijd populair


Een occasion van Chrysler is nog altijd goed te vinden en hoewel het merk tegenwoordig dus geen nieuwe auto?s meer maakt voor de Europese markt, is het vroegere succes terug te vinden in het aanbod. En dat is opvallend, want het is zeldzaam dat een Amerikaanse autofabrikant voet aan de grond vindt op Europese bodem. Chrysler is een van de weinige merken uit de Verenigde Staten die dat gelukt is. De meeste modellen verhouden zich prima tot hun Europese concurrenten en omdat Chrysler niet direct tot de eerste keus behoort bij menig koper, zijn de prijzen vaak zacht.